Okula yönelik bir programı hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz.
İlk defa bir program hazırlayanlar için öncelikle şunu bilmelisiniz ki programın kalıplaşmış bir şekli, formatı yoktur. Yani Programa uymak için kendimizi çok zorlamamalıyız ama bu programa uymamak anlamına gelmiyor. Program oluşturmak için öncelikle kendinizi tanımalısınız. Hangi saatlerde işleriniz (okul,dershane vb) var. Hangi saatlerde dışarıdasınız, ne zaman yemek yiyip ne zaman uyuyorsunuz. Hangi derslerde eksiksiniz vb Bu gibi şeyleri dikkate olarak haftalık bir çalışma programı hazırlanmasında önemli rol oynar.
2 tane önemli kurallarımız bulunmakta
Kural 1) O gün işlenilen dersleri 15-20 dk artık ne kadar tutarsa tekrar edilecek. Çünkü Tekrarlanmayan bilgi unutulmaya mahkumdur.
Kural 2) Ertesi gün ki derse ön hazırlık 15-20 dk artık ne kadar tutarsa. Ön bilgi dersin zevkini almana yardımcı olur. Dersten sıkılmazsın. Sözlü notu olarak size geri döner 😉
Bu 2 kuralı düzenli olarak yaparsanız zaten konuların sona ana birikmesi gibi bir durum ortadan kalkacak dersler size daha kolay ve daha güzel gelecektir.
Diyelim bugün okuldan geldiniz ve günün tekrarını yaptınız boş vaktiniz var ve eksik olan derslerinizi biliyorsunuz Örneğin; Matematik ve Türkçe olsun. Diyelim ki Matematiğe çalışacaksanız ders 20 dk dan kısa olmasın 40 dk dan da uzun olmasın ama 40 dk konusunda esnek davranabilirsiniz konun bitip bitmemesine göre 50 dk ya çıkabilir. Konuya hakim değilseniz önce konuyu çalışın daha sonra soru konunun sorusunu çözün sakın ama sakın soru çözmeyi aksatmayın asıl başarıyı soru çözme getirir. Yapamadığın soruların çözümlerini mutlaka öğrenin okuldaki hocalarınıza, arkadaşlarınıza vb sorarak). Sonra biraz ara vererek 20-30 dk yada daha fazlada verebilirsiniz. Kalan derslere çalışmaya devam edebilirsiniz. Dediğim gibi saatlere uymak için kendinizi fazla kasmayın örneğin okuldan çıkışta bir aktivite vardır ve çok gitmek istiyorsunuzdur gidin orada geçirdiğiniz vakti gelince telefi ederseniz buradaki kritik nokta ertelediğiniz çalışmayı en yakın uygun zamanda yapmanız (Uygun zaman aynı gün içerisinde veya ertesi gün olabilir. 1 hafta veya 1 ay sonra değil 🙂 )
merhaba ben daha doğru düzgün lys çalışmadım bu günden sonra çalışsam yetiştiri ve iyi bir puan alır mıyım beni bir yönlendirseniz çok sevinirim nasıl ders çalışmam gerekiyor bu saatten sonra 🙁
Bu saatten sonra çalışsam yetişir mi diyene kadar hemen çalışmaya başlamanızı öneririm eğer düzenli ve çok verimli çalışırsanız iyi bir puan alabilirsiniz. Buradaki yazıyı okumanızı öneririm birçok sorunun cevabını bulabilirsin. Gitmek için tıklayınız.