Sponsorlu Bağlantılar

Okul Puanım Kesilir Mi? Okul Puanı Ne Zaman Kesilir?

Categories Rehberlik
Sponsorlu Bağlantılar


Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları için TIKLAYINIZ.

Okul Puanım Kesilir Mi? Okul Puanı Ne Zaman Kesilir?

Merhaba sayın admin size bir sorum olucak ben bu sene tercih yapıp bir üniversiteye yerleştim kaydımı yaptırdım okuyacağım yani ama bu seneye YGS-LYS girersem okuldan gelen puanımda kırılma olacağını söyleyenler var bu doğrumu ? bana okuldan 40 puan gelmişti bu sene tercih yaptığım için yarısı kesildi 20’ye düştü bu sene bir daha girersem bu puan tamamen kesilicek mi ? açıklarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Derscalisiyorum.com.tr Yöneticisi Cevap:
Merhabalar. Eğer bu sene tercih yapıp, bir üniversiteye yerleşirseniz, bir sonraki sene okul puanınız yarı yarıya kesilecektir.  Tamamen kesilmesi gibi bir durum yok.  Bir bölüme yerleştiğiniz yıldan sonraki yılda okul puanınız yarı yarıya kesilir. Tek koşul bir bölüme yerleşmek. Sınava girebilir, tercih yapabilirsiniz. Eğer yerleşemeseniz bir sonraki sene puanınızda bir kesilme olmaz. Kafanıza takılan bir soru olursa her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

216 Yorum

  1. Merhaba ben 2009 anadolu meslek lisesi mezunuyum hiç sınava girmedim 2020 deki sınav için çalışıyorum okul puanım kesilmez degilmi yani okul puanının bir süresi varmıdır birde eşit ağırlık çıkışliyim ama matematik geometri hep seçmeli ders olarak gördük ama mezun olduğum bolum ‘deki bir çok alan sayisal sınavı kazanirsam bende sözel bir bolum seçmek istiyorum okul puanım nasıl hesaplanır acaba

    1. Merhabalar. Okul puanınızın herhangi bir süresi bulunmamaktadır ve bir kesilme olmayacaktır. Diğer sorunuzu tam anlayamadım ama sınavda alan dışı tercih edebilirsiniz. Örneğin; eşit ağırlık çıkışlı olup sözel veya sayısal bölüm tercih edebilirsiniz. Tabii ki sınavda ilgili dersleri çözmeniz gerekmektedir.

  2. Merhabalar, ben tercihimi yaptım ve şuanda sonuçların gelmesini bekliyorum. Sonucun gelmesi benim yerleşmem, puanımın kesilmesi demek midir yoksa kesilmez mi?

  3. merhaba. ben mezun oldugum yil 2 yillik onlisans okudum ve bu sene mezun oldum. ygs lys vardi 2 sene once. bu sene tekrar hazirlanicam. 2020 icin. okuldan puan alir miyim nasil olucak?

    1. Merhabalar. Okul puanınızda bir değişme olmayacaktır. Daha önce ne geldiyse yine aynısı gelecektir.

  4. Merhabalar ,
    Ben 2018 de tyt puanim ile tercih verdim ve yerlestim fakat kayıt yapmadım okul puanım düştü , 2019 da tekrardan girdim ve tercih verdim eger yerleşirsem 2020 yılında telrardan girdigimde okul puanım hepsi mi eklenir yoksa yarısı mı alınır ya da hiçbiri , Teşekkür ederim.

  5. merhaba, şuan psikoloji okuyorum 2016 da yerleştim seneye mezun olacağım ve YKS’ye girmek istiyorum. Okul puanımda düşüş olur mu?

  6. Merhabalar hocam ben 2018 yılında yerleştim bir yıl okudum 2019 da puan kesildi 2020de sınava girsem okul dondurup veya devam ederken puan kesintisi olur mu acaba

    1. Merhabalar. Bir bölüme yerleştiğiniz zaman takip eden yıl okul puanınız kesilir. 2019 yani bu yıl bir bölüme yerleşmezseniz 2020’de okul puanınız kesilmez.

  7. Merhabalar bu sene ygs ye girdim ve tercih yapamıyorum seneye bir daha girsem mezun olduğum okul bana puan verir mi ?

  8. merhaba sayısal öğrencisiyim. 2020 de sınava girerken eşit ağırlık üzerinden sınava girmek istiyorum. okul puanım düşer mi ? lütfen beni bilgilendirin 🙂

    1. Merhabalar. Bu sene bir üniversiteye yerleşmezseniz 2020’de okul puanınızda kesinti olmaz. Eşit ağırlık veya sayısal olması önemli değil 🙂

  9. Merhaba ben 10yıl önce meslek lisesi mezunu oldum.iki yillik elektrk bölümü kazandım yerlestim ama sonra kaydimi sildirip gitmedim.2019yks tyt sınavına girdim açık öğretim için ama malesef barajı geçememiş 134te kalmışım.benim diploma puanım eklenicekmi bunun uzerine tercih yapabilcekmiyim ön lisans için yoksa barajı gecemedigim için diploma notumda eklme olmayacak mı ?

    1. Merhabalar. Baraj puanı ham puana göre hesaplanır. Okul puanı ekli puanınız yerleştirme puanınız olup yerleştirme puanınızın hesaplanabilmesi için barajı geçmeniz gereklidir. TYT’ de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını seçebiliyor.

    1. Merhabalar. Barajı geçememiş görünüyorsunuz. 2 yıllık ön lisans bölümler için 150 puan, 4 yıllık lisans bölümleri içinse 180 puan almanız gerekiyordu.

  10. Ben 2018 de üniversiteye yerleştim. 2019 da sınava girdim fakat tercih yapmayacağım. 2020 de gireceğim sınavda diploma puanım kesilir mi?

  11. İyi günler 2016 senesinde üniversiteye girdim 2018 de mezun oldum ve bu sen ilk defa tyt sınavına girdim obp puanında bir kesinti olur mu ?

  12. Merhaba ben 2018 de sinava girdim yerleştirildim ama gitmedim. 2019 yani bu sene sınava girmedim. 2020de sinava gireceğim ve okul puanim kesilirmi

  13. Merhaba ben 2 sene mezun kaldım bu senede(2019) sınav iyi geçmedi.Seneye sınava girdiğimde diploma puanım kesilirmi? Daha önce hiç yerleşmedim ve bu puan kaç yıl geçerli?

    1. Merhabalar. Puanın süresi yoktur. Eğer bu sene bir bölüme yerleşmezseniz önümüzdeki sene okul puanınız kesilmeyecektir.

  14. geçen sene yerleştım seneye üni sınavına tekrar giricem okul puanım olmayacak mı bazı arkadaşlarım kesilecek diyor bazıları yarısı kesilecek diyor

    1. Bir bölüme yerleştiğiniz zaman takip eden yıl okul puanınızın yarısı kesilir. 2019’da bir bölüme yerleşememe şartıyla 2020’de okul puanınız kesilmeyecektir.

  15. İyi akşamlar.
    Ben geçen sene yerleştirildim. Fakat okul başlamadan kaydımı sildirmek zorunda kaldım. Bu sene sınava tekrar girdim notumda düşme gibi bir şey olacak mı ?

  16. Ben 2017 de lisans bölümüne yerleştim kayıt yaptırdım ama gitmedim sonraki yıl tekrar sınava girdim tekrar aynı yer tuttu okula gittim bu yıl okudum sistemde 2. Sınıf olarak gozukuyorum bu sene tekrar sınava girdim obp kesilir mi

  17. Merhaba 2016 mezunuyum hiç tercih yapmadan 2 sene mezuna kaldım ve 2018 de tercih yapıp yerleştim puanım kesilmemişti bir sene okudum ama bölümünden memnun değilim bu sene sınava girec ektim ama geç kaldığım için giremedim seneye inşallah yani 2020 de tekrar girmek istiyorum puanım yarıyamı düşer yoksa hiç kesilmez mi acaba yani okul puanı yerleştiğimizin ertesi senesimi kesiliyor sadece bunu öğrenmek istiyorum. Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler

    1. Merhabalar. Bu sene sınava girip bir bölüm kazanmadığınız için 2020’de yapılacak olan sınavda okul puanınızda bir kesilme olmayacaktır. Okul puanı kesilmesi bir bölümü kazandığınız seneyi takip eden sene olmaktadır.

  18. Merhaba
    2017 yılında üniversiteye yerleştim 2018 yılında sınava girmedim bu yıl (2019) tekrar sınava girdim okul puanımda herhangi bir kesinti olur mu?
    İlginiz teşekkürler.

  19. Merhaba, ben 2018 mezunuyum. Geçen yıl tercih yapmadım, yani hiçbir kuruma yerleşmedim. Bu yıl 2019 yks sınavına girdiğimde obp yarıya mı düşer. Lütfen acil cevap verin

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda bir düşme olmayacaktır.

  20. Merhaba 2016 yılında liseden mezun oldun diğer yıllarda üniversite sınavlarına girdim ama üniversiteye gitmedim bu sene gitsem okul puanimı kullanabilirmiyim yada bi değişiklik olurmuu

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Eğer 2018 yılında bir üniversite kazanmadıysanız puanız da bir kesilme olmayacaktır.

  21. Merhaba 2018 yks ye girdim. 249 tyt puanı ile yerleştim 2 yıllık bir bölüme şimdi kaydımı sildirip bu sene sınava girsem okul puanım 38 idi. Okul puanım eklenir mi ? Cevaplarsaniz çok sevinirim. 🙂

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız eklenir ancak 2018 yılında yerleştiğiniz için 2019 yılında okul puanınızda yarı yarıya düşme olacaktır.

  22. Merhaba 2018 YKS ile açıköğretime kayıt yaptım. Şu an okuyorum. 2019 YKS’de okuldan gelen puanım yarılanacak mı?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018’de bir bölüm kazandığınız için 2019’da okul puanınız yarı yarıya kesilecektir.

  23. Hocam selamlar…

    2014 yılında Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na yerleştim.2019 şubatta Mezun olacağım. Tekrar TYT sınava girdiğim zaman bir sıkıntı çıkar mı yerleştirmede

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Herhangi bir sorun yaşamazdınız.

  24. merhaba ben 2018 de tıpa yerleştim ama bu sene tekrar girmek istiyorum okul puanımın bana nasıl bir etkisi olur`,yani aşırı bir oynama olur mu sıralamada yoksa yeniden hazırlanmak mantıklı mı?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınızda kırılma olacak. Sıralamanızda düşüş olacaktır. Yeniden hazırlanıp hazırlanmamaya hedeflerinize göre siz karar vermelisiniz.

  25. Merhabalar ben 2018 yılinda sinava girdim okul tercihi yapmadım bu yılda sınava girmeyio 2020 yılında girsem mesela. Okul diploma puanim tekrar geçerli olur mu??

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınızda bir kesinti olmaz.

  26. Ben 2014 mezunuyum o yil yerleştim gitmedim 2015 de tekrar sınava girdim okul puanım yarıya düştü 2015 den sonra hiç sınava girmedim bu yıl sınava girsem okul puanım yine düşer mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınızda bir düşme olmayacaktır.

  27. Merhaba ben 2018 yksde aof bölümüne yerleştim ama kayıt olmadım bu sene puanım düşer mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Kontenjanlı bölüm tercih ettiğiniz zaman takip eden yıl okul puanı düşer.

  28. Merhabalar 2017 de mezun oldum ve yerlestim 1 sene okudum daha sonra biraktim 2018 de sinava girdim ancak tercih yapmadim 2019 sinava girecegim zaman okul puanim tamamen kesilir mi yoksa azalma mi olur simdiden tesekkurler

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018’de bir bölüm kazanmadığınız için okul puanınızda herhangi bir kesinti olmayacaktır.

  29. Merhaba. Bu sene Yks ye girdim ve tyt den 234 puan aldım. Tercih yaptım fakat yerleşemedim. 2019 da tekrar tercih yapma hakkım var mı tyt üzerinden?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Tercih yapabilirsiniz.

  30. Merhaba, ben 12.sınıfım şuan ve mezuna kalmak istiyorum fakat okul puanım sonraki yıl hiç kesilmemesi için önümüzdeki tyt ve ayt sınavına hiç girmeyeyim mi yoksa girip tercih mi yapmayayım sadece obp puanım kesilmesin istiyorum bana yol gösterebilirmisiniz ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Girip tercih yapmayabilirsiniz. Sınava girmeniz en azından bir tecrübe olacaktır.

  31. Hocam kg tyt den 2 yıllık ilahiyat bölümünü seçtim 40 civarı puan almıstım hocama sorduğumda seneye tekrar girdiğimde okul puanın kesilmez demişti kazanıp gitmezsen kesilir demişti bu dogrumudur

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Eğer bir bölüme yerleşirseniz takip eden yıl okul puanınız kesilir. Okula gitmek veya gitmemek, kayıt yapmak/yapmamak farketmez. Kazanmanız yeterli.

  32. merhaba ben bu sene aksam lisesinden mezun olacagim son iki sinavim kaldi. bu sene calisip para biriktirip bir sonraki sene sinava girsem okul puanim kesilir mi? ya da bu sene deneyim olsun diye girsem bir sonraki sene tekrar girsem kesilme yasanir mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Bir bölümü kazanmadığınız sürece puanınızda bir kesilme yaşanmaz. Yani sınava girebilirsiniz. Ancak tercih yapıp bir bölüm kazanırsanız bir sonraki sene puanınız kesilir.

  33. Merhaba 2017 de sınava girdim tercih yaptım yerleştim fakat tekrar dondurdum 2018 de de sınava girdim fakat tercih yapmadım. Bu yıl puanım kesilir mi ??

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda bir kesilme olmayacaktır.

  34. Merhabalar 2 sorum olacak. Geçen sene aldığım puanla bu sene tercih yapabilir miyim? Puanım 200 puan üzeriydi fakat tek sıkıntı ben bu puanla aöf tercih verdim ve şu an açıktan okuyorum.
    Diğer soru ise bu sene o puanla tercih verirsem okul puanımda ne kadarlık bir kırılma olur?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 200 puan üzerinde bir sonraki sene tyt puanınızı kullanabilirsiniz. Bir bölüme yerleştiğiniz için okul puanınızda yarı yarıya kesinti olacaktır.

  35. 2017 da mezun oldum 2018 de onlisans bolumune yerlestim ama kayit yaptirmadim 2019 da okul puanim kirilir mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018 senesinde eğer bir bölüm kazandıysanız puanınız kırılacaktır. Kayıt yapmak/yapmamak farketmez.

  36. BEN 2018 DE SINAVA GIRDIM SU AN OKUYORUM BIR DAHA SINAVA GIRERSEM PUANIM KESILIYOR AMA 2. YIL GIRERSEM TAM PUAN OLUYOR YA 2. YIL GIRMESEM 3. YIL GIRSEM NOLACAK

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Yine puanınız tam olacaktır.

  37. İyi akşamlar. Ben 2015 mezunuyum sınava girdim ama o yıl tercih yapmadım. 2017 de ygs ye tekrar girdim tercih yaptım bir üniversite kazandım ama gidemedim. Diploma puanim 82 idi. Benim şimdi orta öğretim başarı puanim yks puanıma yansıyacak mı? Yani tercih yaptığım için veya araya sene girdiği için eklenecek puanim düşecek mi ya da nasıl eklenecek yani? Biraz karışık oldu ama ilgilenirseniz sevinirim teşekkürler.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız gelecektir. 2018 senesinde bir bölüm kazanmadığınız için herhangi bir kesintide olmayacaktır.

  38. Ben şunu sormak istiyorum şimdi ben üniversite okuyorum bu sene yerleştim yani 2018 de şimdi ben bu sene tekrardan sınava girecem yani 2019 da diploma puanım 45 iken yarıya yarıya düşecek ve 22 puan alacam peki 2020 de sınava girersem diploma puanım 45 gelecek mi yani tam puan gelecek mi bu kesinti olacak mı olmayacak mı bunu ögrenebilirmiyim bide bunu bana yıl bazlı anlatabilirmisiniz?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Eğer 2019’da bir bölüme yerleşmezseniz 2020’de sınava girdiğinizde yine 45 puan alacaksınız.

  39. Merhaba ben 2017 de bir bölüm kazandım ama gitmedim 2018 de sınava girdim ve puanım kesildi 2018 de tercih de yaptım ama yerleşemedim bu sene tekrar gireceğim puanım kesilir mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018’de yerleşmediğiniz için puanınız kesilmeyecektir.

  40. Merhaba 2017 de mezun oldum 2 yıldır giriyorum sınava tercih yaptım ama yerleşemedim puanımı kullanabilirim değil mi kırılma yaşamaz

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda kırılma yaşanmaz.

  41. Merhaba geçen sene bir bölüme yerleştim kayıt yaptırmadım.Bu sene tekrar girmek Tyt puanımı ilk sınavda kullanmak istiyorum bu sene sadece ayt sınavına girmem mümkün mü.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. TYT puanınız 200 ve üzeri ise puanınız bir sonraki yıl içinde geçerli olacaktır. Yani istediğinizi yapabilirsiniz. Ancak TYT sınavına çalışmasanız bile TYT’ye girmenizi öneririm. (2 yıl içerisindeki en yüksek olan puan alınacaktır. Düşük almış olmanız önemli değil. )

  42. İyi akşamlar ben bu yıl ziraat mühendisliği bitirdim yüksek lisans yapmaktayım, aynı zamanda lisansda merkezi yerleştirme puanına göre yatay geçiş yapmıştım şuan, tytden sağlık bölümü okumak istiyorum lise puanım 80 di düşer mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018 senesinde yerleşmediyseniz puanınızda bir düşme olamayacaktır.

  43. Merhaba bu sene tercih yaptım ön lisans programı kazandım gitmedim kayıt filan yapmadım puanım da kesinti olur mu

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Kazandıysanız puanınız kesilecektir. Kayıt yapıp yapmamanız önemli değil.

  44. Merhaba ben 2017 de tercih yaptım gitmedim bu sene de açıköğretim cikti sadece parayi yatirdim puanım kesilir mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Kontenjanlı bir bölüme yerleşmeniz durumunda puanınız kesiliyor.

  45. merhabalar 2016 da sınavsız geçişle yerleştim ama yarıda bıraktım 2017 de yine üniversite geldi ama gitmedim 2018 de obp yarıya düştü ve üniye gittim 2019 da obp yarıya düşecek mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018’de bir bölüm kazandıysanız okul puanınız düşecektir.

  46. Merhabalar ben liseden 2016 yılında mezun oldum
    Üniversite sınavlarına girdim 2018yılına kadar bir yere yerleşemedim dolayısıyla tercih yapamadım okulun bana vermiş ek puan geçerli olurmu yoksa ek puan vermezlermi ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Ek puanınız geçerlidir.

  47. merhabalar 2017 de yerleştim 2018 de de tercih yaptım ama yerleşmedim okul puanım kırılır mı

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018’de yerleşmediğiniz için puanınız kırılmayacaktır.

  48. Merhaba ben 2016 da yerleştim bu sene yks ye gireceğim ama askerlik nedeni ile ikinci dönem ders kaydı yapmam lazım. Okul puanım bu durumda yarıya düşer mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2016’da yerleştiğiniz için okul puanınızda kesilme olmayacaktır. Kesilme olması için 2018 yılında üniversiteyi kazanmış olmanız lazımdı.

  49. Merhaba ben universite sinavina 2016 yilinda girmistim tercih yapmadim bu sene sinava girmeyi dusunuyorum okul puanimi kullabilir miyim.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız gelecektir.

  50. 2018 yılında yerleştim ama bu sene haziranda sınava tekrar girmeyi düşünüyorum okul puanımın yarısı kesilecek ama ben sadece ayt’ye çalışsam tyt’ye girmesem olur mu? Böyle bişey mümkün mü? Ve tercih dönemi hem tercih yapıp hem merkezi puanla yatay geçişe başvurabilir miyim tarihleri aynı zaman da oluyor hemen hemen. Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. TYT puanınız nedir? 200 puan ve üzeri olan kişiler TYT puanlarını bir sonraki sene kullanabiliyorlar. TYT’ye girmenizi öneririm. Çünkü iki yıl üst üste TYT’ye giren aday hangisinden daha yüksek TYT puanı almış ise tercih sürecinde o sonucu kullanabilecek. Diğer sorunuzu tam olarak anlayamadım.

  51. Merhabalar. 2016-2017 öğretim yılında dört yıllık bir bölüme yerleştim ve şu an 3.sınıf öğrencisiyim. Ancak bu sene tekrar üniversite sınavına girmek istiyorum. OBP puanımın bana katkısı olacak mı? Soruma vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Evet katkısı olacaktır. Okul puanınız gelecektir.

  52. Merhabalar
    Ben bu 2018de sayisaldan girip bir bolume yerlestim ama yeniden sozelden denemek istiyorum hala okul puanimin yarisi gelir mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018 senesinde bir bölüme yerleştiğiniz için 2019 senesinde okul puanınız kesilecektir.

  53. Merhaba ben şuan 1. Sınıfım ama bir sene de hazırlık okudum. 2. Sınıfta sınava girersem okul puanım kesilir mi ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Üniversiteyi kazandıktan bir sene sonra sınava girerseniz okul puanınız kesilir.

  54. Merhabalar ben 12 sinıf ogrencisiyim bu sene sınava giricem ama mezuna kalcam tercih yaparsam okul puanımda bir kesilme olur mu

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Bir bölümü kazanırsanız puanınız kesilir.

  55. evet yerlestim ama kayitta diploma istedikleri icin kayit yaptiramadim gidemedim seneye tercih yaptigimda puanim kesilicekmi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Yerleştiyseniz puanınız kesilecektir.

  56. Merhabalar bu sene mezunum tercih yapmadim ortaogretim kpss de tercih yaptigimda obp de yariya dusme falan olurmu cevaplarsaniz sevinirim.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. İkisi birbirinden ayrı olaylar. Puanınız düşmeyecektir.

  57. Merhaba ben bu sene tercih yaptim fakat liseden tek dersim kaldiği icin diplamami alamadim unuversiteye gidemedim simdi tekrardan hazirlaniyorum 19 aralikta tek ders sinav hakki gelmis ben bu sinavdan gecersem seneye tercih yaptigimda okul puanim kesilir mi ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Tercih yaptığınız bir bölüme yerleştiniz mi?

  58. merhaba ben bu sene tercih yaptım yerleşemedim seneye sadece ayt sınavına tekrar giricem tyt ham puanım 237 yerleştirme puanım 288 ek yerleştirme puanım ise 314 hangisi ele alınarak ayt ye puan katkısında bulunucaktır ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Ham puanınız gibi düşünün. Tabii ki seneyede yerleştirme ve ek puanlarınız verilecektir. Bu sene nasıl etkiliyorsa seneye de öyle etkileyecektir.

  59. Merhabalar ben bu sene okula yerleştim. Okurken tekrar hazırlanmak istiyorum ama gecen seneki puanım yetiyormuş istediğim bölüme tekrar hazırlanmadan o puanımı tekrar kullanabilir miyim?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. İstediğiniz bölüm nedir? Ayrıca okul puanınızın kesileceğini unutmayın.

  60. Merhaba.Ben 2016 yılında bir önlisans bölümüne yerleştim ve bu sene mezun oldum.2019 yksye gireceğim.Okul puanım 2016 yılında 40 olarak eklendi.Bu sene yarıya düşer mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda bir kesilme olmayacaktır.

  61. Merhabalar ben 2017 yılında bir yere yerleştim, şuan dondurdum tekrardan sınava hazırlanıyorum. Sınava bu yıl 2019 haziraninda girmiş olacağım. Okul puanım kesilir ya da yarıya düşer mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Herhangi bir kesinti olmayacaktır.

  62. Merhaba giricegimiz sinavdaki tyt puanimi bir dahaki sene kullanirsam puan düşmesi olur mu

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Herhangi bir düşme olmaz.

  63. İyi günler, 2017de lys ile bir bölüme yerleşmiştim, hâlen okuluma devam ediyorum, bu yıl yani 2019yks ye girsem okul puanım kesilmez değil mi? ve bu konu hakkında ösymnin yayınladığı kuralların anlatıldığı bir belge varsa linkini atabilir misiniz? teşekkür ederim.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018 senesinde bir bölüm kazanmadığınız için 2019’da puanınız kesilmeyecektir.

  64. Sınava girdigim ilk yıl yerleştim ancak okumadım. Ikinci yıl puanım kesildi ama bir okula gittim. Şimdi üniversite sınavına tekrar girsem okul puanı eklenir mi? Eklenirse tamamı mı eklenir?

    Derscalisiyorum Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Bu yıl yani 2018’de bir bölüm kazanmadıysanız 2019’da puanınızın tamamı eklenecektir. Eğer bu yıl bir bölüm kazandıysanız okul puanınız yarı yarıya düşecektir.

  65. dgs ile yerleştim tyt den başka bir bölüm okumak istiyorum puanım kesilirmi

    Derscalisiyorum Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınız kesilmeyecektir.

  66. hocam 2018 de bir bölüme yerleştim.hala üniversiteye okumaya devam ederken 2020 de gireceğim sınavda bir puan kesintisi olacak mıdır?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar.2019 yılında bir bölüme yerleşmezseniz 2020’de puanınız kesilmeyecektir.

  67. Merhabalar Efendim. Ben bu yıl tyt den 370 aldım tercih yapmadım bu puanı seneye kullanabiliyormuyum. Okul puanım 40 puanımda düşüş olurmu. Lütfen bana yardımcı olun.

    Derscalisiyorum Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızı kullanabilirsiniz. Okul puanınızda düşme olmayacaktır.

  68. merhabalar. Ben bu yıl sadece tyt ye girdim ve tercih yapmadım okul puanım kesilirmi.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Herhangi bir kesinti olmayacaktır.

  69. Merhaba benim 2018 yılında okul puanım kırıldı. Bu yıl yine girsem tekrar kırılırmı yani bu. Bu okul puanı kırılma olayı bir kereyemi mahsus…

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Bir bölüme yerleştiğiniz zaman takip eden yıl puanınızın yarısı kesilir. Eğer 2018’de bir bölüm kazanmadıysanız 2019’da puanınız kesilmeyecektir.

  70. Merhaba ben en son 2014 te sınava girdim yerleştim ve üniversiteyi bitirdim bu sene istediğim bir bölüm için tekrar sınava girecem diploma puanım yenilenir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Evet puanınız gelecektir.

  71. Ben geçen sene bir önlisans programına yerleştirildim bu sene besyo sınavına girdiğimde obp puanım kesilir mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Bir bölüme yerleştiğiniz için puanınız kesilecektir.

  72. ben 09.06.2017 tarihinde liseden mezun oldum. tercih yapmadım.2019 sınavına hazırlanıyorum. okul puanım kesilirmi.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınız kesilmeyecektir.

  73. Ben 2017 de mugla sıtkı kocmanı kazandım kayıt yaptırdım okumadım 2018 de bidaha girdim bi tercih yapmadım 2019 da puan kesintim olur mu ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda kesinti olmayacaktır.

  74. Merhabalar. Ben 2016 yılında üniversiteye yerleştim. 3.senemdeyim. Bu sene tekrar sınava gireceğim. Okul puanımın tamamı mı geliyor yoksa kesilecek mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız tam gelecektir.

  75. Ben 4 yıllık üniversiteye ye yerleştim fakat tekrar hazırlanıp 4 yıllık daha iyi bir bölüme gitmek istiyorum bu yıl girersem 20 puan kesilicek yani yarısı ama seneye yani üniversitenin 2. Yılı bir kesilme olmuyor diye biliyorum bu doğru mu peki bunun için üniversite nin 2. Yılında kayıdımı dondurmam mı gerekiyor?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puan kesintisi bir bölüme yerleştiğiniz yılı takip eden yılda gerçekleşir. Örneğin 2018 yılında bir bölüme yerleşirseniz 2019 yılında puanınız kesilir. 2019 da bir bölüme yerleşmediğiniz durumunda 2020 tam puanınızda kesilme olmayacaktır.

  76. Merhaba ben 2016 da önlisans bölümünü kazandım gittim okudum 2018 de mezun oldum şuan hazırlanıyorum yeniden üniversite sınavına gireceğim acaba okul puanım kesilir mi ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız kesilmeyecektir.

  77. 2018 de açıköğretim önlisans bölümüne yerlestim ama kayıt yaptırmadim okul puanım kırılır mı

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Bir bölüme yerleştiğiniz için kırılacaktır.

  78. Ben şu anda üniversitede okuyorum ve 3.sınıfım.Bu sene tekrar sınava girip farklı bir bölüm okumak istiyorum.Okul puanım bu sene aldığım puana tekrar eklenecek mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018 yılında bir bölüme yerleşmediyseniz puanınız kesintisiz gelecektir.

  79. Merhabalar, ben bu sene yks den okul puanımla birlikte 245 alıp tercih yapmadım. 2019 yks sınavına çalışıyorum okul puanım kesilirmi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınız kesilmeyecektir.

  80. merhaba ben 2017 üniverste kazandım gitmedim bu sene puanın kırıldı ben meslek çıkışlıyım bu sene bana okul puanı dışında ek puan verildi 10 puan o verilen 10 puan da mı kırılmış bütün arkadaşlarıma 20 veriken bana 10 puan vermiş yani bu sene sınava girdiğimde o ek puanda mı tam gelecek

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018 yılında bir bölüme yerleşmediğiniz için puanınız kesintisiz gelecektir.

  81. Ben bu sene bir üniversiteye yerleştim seneye sınava bida giricem okul puanimin yarisimi kesilicek yoksa tamamimi ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Yarısı kesilecektir.

  82. Merhaba ben 2016 yılında iki yıllık Bi bölüme yerleştim kayıt yaptırdım ama gitmedim okulun verdiği puan 40 dı sanırım . 2017 de tekrar sınama girdim sadece ygs ye ama tercih yapmamıştım ve ygs 2 puanım 201 Di yerleştirme puanım 250 olduğunu gördüm yani okul puanımda kesinti olmamış ı demek oluyo bu. 2019 yılında sınava girmeyi düşünüyorum okul puanım yarı yarıyamı kesilir yoksa 3 yıl geçtiği için bidaha okul puanımı kullanamazmıyım?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınızda herhangi bir kesinti olmayacaktır. Okul puanınızı her zaman kullanabilirsiniz.

  83. Merhaba ben 2017 de sağlık meslek lisesinden mezun oldum ve 2017 de YGS sınavına girdim tercih yapmadım 2018 de hiç sınava girmedim 2019 yılında 2017 deki sınav sonucu ve ek puanımla üniversiteye başvuru yapabilir miyim

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Ek puan aldığınız bölümlere başvurduğunuzda ek puanınız verilecektir.

  84. Merhabalar ben 2017 de üniversiteye yerleştim bu sene sınava girecem okul puanımda kesilme olur mu

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Herhangi bir kesinti olmayacaktır.

  85. Merhabalar AÖF önlisans ilahiyat bölümüne yerleştim 24-25 Kasım 2018’de sınavlar başlıyor ancak ben aöf öğrencilik kaydımı sildireceğim 2019 TYT-YKS sınavına yeniden hazırlanacağım okul puanım çok kırılır mı ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Az veya çok diye bir durum yok. Okul puanının sadece yarısı kesilecektir.

  86. Benim bu sene ilk tercihim ve ilk yerleşmem.
    Sayısalcı olarak eşit ağırlıktan yerleştim. 2019 yılında sınava yenden girsem sayısalla alan bi bölüme gitsem okul puanım nasıl olur tam mı verilir yarıya mı düşer?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018 senesinde bir bölüme yerleştiğiniz için 2019 yılında okul puanınız yarı yarıya düşecektir.

  87. merhaba ben 2018 tytye girdim 340 aldım ve bu puanı 2 yıl kullanabilecegim fakat 2019 yks giricem sadece ve yök haksızlık olmasin die 2019 da benim puanım hangi başarı sırasına denk geliyosa o başarı sırasındaki öğrencinin puanıyla aynı olacakmış sizce çok büyük bi düşüş olurmu tyt puanımda

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Bunu söylemek zor 🙂

  88. Merhaba bu sene sınava girip tercih yapmazsam mezuna kalırsam okul puanım diğer sene düşer mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar puanınızda bir düşme olmaz.

  89. Merhaba. Ben 12. Sınıfı bitirdim üniversite için tercih yapıcam lisede okuduğum bölümden farklı bölüme kayıt yaptırırsam okuldan gelen ek puan kesilir mi ?

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. ÖSYM’nin yayınladığı kılavuzda ek puan aldığınız bölümleri görebilirsiniz. Bu bölümler dışında bir bölüm tercih ederseniz. Herkes gibi ek puan olmadan yerleşirsiniz.

  90. Merhabalar hocam ben 2017 yılında FTR kazandım ve hazırlık sınıfından kaldım bu sene tekrar hazırlığı okuyacağım ve aynı zamanda sınava hazirlanacagim 2019 yılında sınava girsem okul puanı düşer mi üniversiteye halen devam ediyorum seneye sınava gireceğim ona göre düşüş olurmu okul puanı da

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınızda düşme olmayacaktır.

  91. Meraba sağlık meslek lisesi okudum gitmek istediğim bölüm ygs2 ile alıyordu fakat ben2017de sınavda ygs2 barajını geçemedim diğerlerinde geçtim ve tercih yaptım ygs 1den okul kazandım gittim ve 2018de sınava girmedim 2019 da sınava girsem okul puanı ile ek puan hakkımı kullanabiliyormuyum yani duruyomu hakkım ?? Teşekkürler

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Kendi alanlarınızda tercihte bulunursanız ek puanınızı yine alırsınız. Ek puan bir kere kullanacağınız bir şey değil.

  92. Bu sene tercih yaparsam ve bir üniversite gelirde ben kayıt yaptırmassam seneye okul puanım kesilir mi?

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Eğer bir bölümü kazanırsanız, okul puanınız kesilir. Kayıt yapıp yapmamak önemli değil.

  93. Merhaba 2017 yılında edebiyat bölümüne yerleştim. İkinci sınıf oldum. Bu bölümde yapamadığım için 2019 da tekrar sınava girip bölüm degistirmek istiyorum aradan bir yil geçtiği icin puanim tamamlanir mi ?

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. 2019 yılında puanınız da kesilme olmayacaktır.

  94. Geçen sene de girdim sınava bu sene de geçen seneki puanımla bu sene tercih yapabilirmiyim

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Belirttiğiniz sistem bu seneden itibaren geçerlidir.

  95. Merhaba ben 2016 mezunuyum o sene tercih yapmadım 2017 de sınava girdim yine tercih yapmadım bu senede sınava girdim tercih yapmazsam seneye tercih yaparsam okul puanım kesilir mi

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar.Bu sene bir bölüme yerleşmezseniz, puanınız kesilmez.

  96. Merhaba ben bu sene tercih yapmak istemiyorum seneye tekrar girsem okul puanim kesilirmi ve sağlık meslek lisesini bitirdim ek puan seneye de gelir mi sadece bu sene mi gecerli?

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Ek puanınız gelir. Okul puanınız kesilmez.

  97. Merhabalar.
    1. sorum
    Ben geçen sene tercih yaptım kesin kayıt da yaptırdım sonra kaydımı sildirdim. Bu sene puanım kesildi. Diploma puanım 75,62. Bu sene tercih yapmayıp seneye sınava girdiğimde obp kaç olur ?

    2. sorum
    Bu sene de tercih yapsam ve kesin kayıt yaptırsam seneye (75,62 olan diploma puanının bana getirisi ne olur ? ) bana kaç obp gelir ?

    3. sorum
    Arkadaşlar her geçen sene diploma puanın tercih yapsan da yapmasan da azalır diyorlar bu doğru mudur ?

    Kolay Gelsin. Teşekkürler.

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Tek tek cevaplayayım.
    1. Bu sene bir bölüme yerleşmezseniz, puanınız kesilmez 45 civarı bir puan gelecektir.
    2. Bu sene bir bölüm kazanırsanız okul puanınız yarı yarıya kesilir.
    3. Yanlış söylüyor. Bir bölüm kazanırsanız bir sonraki sene okul puanınız yarı yarıya kesilir.

    Ör:
    2016 yılında sınava ilk kez girdiniz. 45 okul puanınız geldi ve 2016 da bir bölüm kazandınız.
    2017 yılında 45 puanın yarısı yani 22,5 puan alacaksınız. 2017 yılında bir bölüm kazanmadınız.
    2018 yılında 45 puan alacaksınız.

    Veya
    2016 yılında sınava ilk kez girdiniz. 45 okul puanınız geldi ve 2016 da bir bölüm kazandınız.
    2017 yılında 45 puanın yarısı yani 22,5 puan alacaksınız. 2017 yılında bir bölüm kazandınız.
    2018 yılında 45 puanın yarısı yani 22,5 puan alacaksınız. 2018 yılında bir bölüm kazandınız.
    2019 yılında 45 puanın yarısı yani 22,5 puan alacaksınız. 2019 yılında bir bölüm kazanmadınız.
    2020 yılında 45 puan alacaksınız.

  98. merhaba ben şuan da açıköğretim de bir bölümde kayıtlı olduğum için bu yıl yks sınavında obp kesilmiş sıralamam istediğim gibi gelmedi eğer okulu dondurursam sıralamam yeniden hesaplanır mı ?

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Hayır okulu dondurmak veya okula kayıt yapmamak puanınızın kesilmesini engellemez. Bir bölüm kazanmanız durumunda bir sonraki sene puanınız da kesilme olur.

  99. Bu sene sınava girdim puanım kötü geldi ve tercih yapmicam bir sonraki sınavda puanımda herhangi bir kesinti olurmu.Teşekürler

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Bir bölüm kazanmadığınız için puanınızda kesilme olmayacaktır.

  100. Merhabalar. ben şimdi tercih yapacağım kazandigim okul belli olunca kayit yaptirmazsam puanım düşer mi? Okul puanı benim için çok önemli eğer düşerse hiç tercih yapmadan mezuna bırakacağım

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Kayıt yaptırıp yaptırmamak önemli değil. Kazanmanız durumunda bir sonraki sene puanınız düşer.

  101. Merhaba. Ben 2016-2017 senesinde liseyi bitirdim. Lise sonunda ve bu sene sınava girdim ve ikisinde de tercih yapmadım. Bir dahaki sene de sınava girsem okuldan gelen puanım yine eklenecek mi? Yada bu sene son mu?

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Bu sene bir yeri kazanmazsanız seneye puanınızı kesintisiz bir şekilde alacaksınız.

  102. Merhabalar. Ben bu sene tercih yapıp beğenmediğim durumda sondursam obp puanım kesilir mi

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Tercih yapabilirsiniz. Ancak bir bölümü kazanırsanız, seneye puanınız yarı yarıya kesilir.

  103. merhabalar.ben 09,06,2017 tarihinde mezun oldum sınava girdim ama tercih yapmadım bu yılda sınava girmedim seneye gireceğim zaman okul puanım kesilir mi

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda kesilme olmayacaktır.

  104. 2 sene okudum 2019 da yeniden sınava gireceğim
    Aynı bölümden yeniden tercih yaparsam ek puan gelirmi ve okulun verdiği puan tekrar kırılır mı teşekkürler…

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Bu sene bir bölüme yerleşmezseniz 2019 yılında kırılma olmadan puanınız gelecektir.

  105. Merhaba.Ben 2016 önlisans mezunuyum ve aynı zamanda 2016 acikogretim önlisans başka bir bölüm okumaya başladım şu an alttan dersim olduğu için aktif öğrenci görünüyorum.Bu sene sınava girdim ve okul puanımın yarışı kesildi.Kesilmemesi gerekmiyor mu.

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. 2017 yılında herhangi bir bölüme yerleştiniz mi?

    1. Hayır 2017 yılında tercih yapmadım.

      Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
      Merhabalar. Puanınızın kesilmemesi lazım. Ham puanınız ve okul puanı ekli puanınızı söyler misiniz?

  106. Tercih yapmazsam diploma notum kaç sene geçerlidir acaba

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Mevcut sistemde diploma notunuzun bir süresi yok. Girdiğiniz her sınavda okul puanınız gelecektir.

  107. Merhabalar. Ben mezuna kalmayı düşünüyorum. Eğer bu sene tercih yapıp tercihlerimden biri çıkarsa fakat okula kayit yaptirmazsam seneye okul puanim yarıya düşer mi?

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Bir bölüm kazanırsanız okul puanınız düşecektir. Niçin mezuna kalmayı düşünüyorsunuz?

  108. Merhaba.Ben 2017 yılında liseden mezun oldum ve üniversite sınavlarına girdim. Girdiğim ilk yıl iç mimarlık bölümünü kazandım ve 2018 in başlarında 6 aya yakın bir süre olunca kaydımı sildirdim. 2018 yks sınavına girdim ve okul puanım yarıya düşürülmüş. Tercih yapıp yerleşip ya da yerleşmeyip 2019 sınavına girsem okul puanımdaki değişiklik nasıl olur?

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar.Eğer bu yıl yani 2018 yılında bir bölümü kazanırsanız 2019 yılında da puanınız kesintili olarak gelecektir. Eğer bu sene herhangi bir bölüm kazanmazsanız seneye puanınız kesintisiz bir şekilde gelecektir.

  109. Merhaba Diploma notum üniversiteye giriş sınavında kaç sene geçerlidir

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Mevcut sistemde diploma notunuzun bir süresi yok. Girdiğiniz her sınavda okul puanınız gelecektir.

  110. Bu sene askerlikten dolayı üniversiteye kayıt yaptırmak zorundayım. Puanımın kesilmemesi için ne yapmalıyım? Açıköğretim tercih edersem puanım kesilmez mi? Teşekkürler.

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Bir bölüme yerleşirseniz seneye puanınızda kesinti olacaktır.

  111. 2017’de tercih yaptim ve yerlestim.Baska bir bolum icin tekrar hazirlaniyorum.Ne zaman girersem obp kesilmez

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. 2019 sınavında kesintisiz okul puanınız gelecektir.

  112. Merhaba ben 2017 de tercih yapıp yerleştim fakat gitmedim bu sene tekrar girdim tercih yapmayı düşünmüyorum seneye tekrar hazırlamayı planlıyorum okul puanı yarıya mi düşer yoksa aldığım okul puanının tamami mi olur bilgilendirseniz sevinirim teşekkürler

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Bu sene bir bölüme yerleşmezseniz seneye okul puanınız kesintisiz gelecektir.

  113. Merhaba 2017 yılında okul kazandım ama gitmedim 2018 yılında tekrar sınava girdim puanımın yarısı geldi 2019 yılında tekrar sınava girmek istiyorum. Puanımın tamamı gelecek mi?

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. 2018 yılında bir bölüm kazanmadıysanız herhangi bir kesinti olmayacaktır.

  114. merhaba okul puanının bir süresi var mı ? kullanmak için ?

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Herhangi bir süresi bulunmamaktadır.

  115. Hocam k.g Benim bu 2 ci üniverste sınavım.Ben bu senede başvuru yapmıyacam seneye 1 kez daha sınava girecem.puanım dan kesilme veya ek puan verilmeme gibi bir olay varmı ? ŞİDİDEN TEŞEKKÜRLER.

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda kesilme olmayacaktır.

  116. Merhaba, 2013 yılında Denizcilik Teknik Lisesinden mezun oldum. 2015 yılında aöf yerleştim. Bu sene tercihimde ek puanımdan yararlanıp, mtok veya myo tercihlerimde ek puanımdan faydalanabilecek miyim? Teşekkürler.

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Sonuçlarda ek puanlı sıralamanız yazıyor mu?

  117. Merhaba ben 2017 yilinda hemsirelige yerlestim ve 1.sinifi bitidim .2019 yilinda tekrar sinava giregim okul puanim kesilirmi

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Herhangi bir kesinti olmayacaktır.

  118. Kardeşim ilk sene iki yıllık yazabiliyordu ama tercih yapmadık ona rağmen okul puanını eklemişler bu sene de tutmadı biz tercih yapmadık iki yılda da okul puanı seneye de yani üçüncü denemesinde de geçerli olur mu

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Okul puanı geçerli olacaktır.

  119. Merhabalar ben bu sene sınava girdim ve belli bir puan geldi. Acaba tercih yaparız ve herhangi bir üniversiteye yerleşemezsek okul puanımız seneye gireceğimiz sınavda kulanılacak mı yoksa kesilme olacak mı?

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Tercih yapabilirsiniz ancak herhangi bir bölüm kazanırsanız seneye okul puanınız yarı yarıya kesilecektir. Herhangi bir bölüme yerleşmediğiniz sürece puanınızda kesinti olmayacaktır.

  120. Merhaba ben bu sene yks barajı geçemedim. Seneye girdiğim sınav için diploma notu eklenir mi ?

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız gelecektir.

  121. 2017 yılında sınava girdim. 4 yıllık psikoloji bölümü kazandım. 2018 yılında 1 yıllık öğrenim gördüm. şimdi kaydımı sildirip 2019 da tekrar sınava gireceğim. başka okulda yine psikoloji okumak için.okul başarı puanım eklenecek mi yada bi kesinti olacak mı?

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar 2017 yılında yerleştiğiniz ve 2019 yılında sınava gireceğiniz için herhangi bir kesinti olamayacaktır.

  122. 2015 ygs girip ön lisan kazandım kayıt yaptırdım, 2018 bu sene sınava girdim okul puanım kesildi bu neyden dolayı oluyor ???

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. 2017 yılında bir bölüme yerleşmediyseniz kesinti olmaması lazım.

  123. Merhaba ben 2015 te bir bölüme kayıt yaptırdım 2 sene okdum yanlız alttan 1 dersim kaldıgı için suan aktif ögrenci olarak görünüyorum sistemde bu sene yks ye girdim puanımda kırılma olurmu ?

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Kırılma olmayacaktır.

  124. 2013 yılında bir bölüme yerleştim.2014 ve 2015 te üniversite sınavına girdim ve okul puanının yarısı geldi her iki yılda da.2018 de tekrar girdim bu sefer okul puanim geri gelir mi yoksa yine yarısı mi gelir?Cok teşekkür ederim.

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız kesintisiz gelecektir.

  125. İyi günler 2017de yazılım mühendisliğini kazandım 2018 deki sınava girip psikoloji kazanmak istiyorum.Puan türleri farklı olunca da puan kesiliyor mu?
    Ve sıralamayı ne kadar etkiler?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız yarı yarıya kesilecektir. Sıralamanızın nasıl etkileyeceğini puan hesaplama programlarını kullanarak öğrenebilirsiniz.

  126. 12.sinif ogrencisiyim bu yeni sinav sisteminde sinava girip tercih yaptiktan sonra birdaha ki sene tekrar hazirlandigimda okul puanim duser mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Tercih yaptıktan sonra değil. Bir bölüme yerleşirseniz okul puanınız düşer. Yani tercih yapıp, bir bölüme yerleşemezseniz puanınız düşmez. Ancak tercih yapıp, bir bölüme yerleşirseniz okul puanınız yarı yarıya düşer.

  127. Merhaba 2015 yılında obp puanımla bir bölüme yerleştim bu sene bitiyor. Baska bir bolum daha okumak istiyorum bu sene sınava girince okuldan bana gelecek puanda bir düşüş olacak mı. 2015 yılında liseden mezun oldum

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınızda bir düşüş olmayacaktır.

  128. Merhaba ben 2015’te bir bölüme yerleştim daha YGS/LYS sistemi varken. Hala okuyorum bölümü ama bana bir şey katmayacağını anladığım için bırakmayı düşünüyorum. Bu sene üniversite sınavına gireceğim okul puanım kırılır mı?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Herhangi bir kırılma olmayacaktır.

  129. Merhabalar ben 2016 yılında sınava girdim ve 2 yıllık açıköğretim kazandım.1. Sınıfı okudum 2. Sınıfa geçmeden kaydımı dondurdum şuan sınava tekrar hazırlanıyorum puanım kesilir mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda kesilme olmayacaktır.

    1. ben 2017 de üniversite kazanıp kayıt yaptırdım sonra gitmedim 2018 de bir üniversite kazandım okuyorum 2220 de okul puanımın hepsi gelir mi

      Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
      Merhabalar. Eğer 2019 yılında bir bölüm kazanmazsanız 2020’de okul puanınızda kesilme olmaz.

  130. Merhabalar. Tekrar yazıyorum ama, Osman arkadaşımıza yazdığınız cevaptan anladığım kadarıyla puan kesilme durumunun ek puanla bir alakası yok mu, sadece okul puanı mı kırılıyor? Yani sağlık meslek lisesi mezunuyum ve ek puanlı sıralamamla 2017 yılında yerleştim, 2018 de sadece okul puanım mı kırılacak? Ve öyle olacaksa ek puanlı sıralamamla yine alanımdaki önlisans bölümlerini mi tercih edebilicem yoksa yeni sistemde lisans için de geçerli mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Osman Beyin yorumunda ek puan gelir mi diye sormuş. Ek puan ve okul puanı her zaman gelir. 2017 yılında yerleştiyseniz 2018 yılında OBP yarı yarıya düşer. Dolayısıyla okul ve ek puanınızda yarı yarıya düşmüş olur.

    Ortaöğretim Başarı Puanına(OBP)
    Okul puanı= Ortaöğretim Başarı Puanına(OBP)x0,12
    Ek puan=Ortaöğretim Başarı Puanına(OBP)x0,06

  131. hocam ben 2016 yılında sınava girdim 2017de sınava girmedim okul puanım kesilir diye bu sene girince okul puanım nasıl etkiler ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız 2016 yılında aldığınız şekilde gelecektir. Herhangi bir kesilme olmayacaktır.

  132. Merhabalar oncelikle saglik meslek lisesi mezunuyum 2017 de sinava girdigimde baraji gecemedigim icin ek puan eklenmedi. Bu yil (2018) girecegim sinavda baraji gectigimde kesintisiz ek puanim gelir mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Ek puanınız gelecektir.

  133. Hocam ben 2017 de önlisanstan mezun oldum 2018 de tekrar üniversite sınavına girmeyi düşünüyorum eklenecek olan okul puanı düşer mi ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2017 yılında bir bölüme yerleşmediğiniz için 2018 Üniversite sınavında okul puanınızda düşme olmayacaktır..

  134. ben 2017 saglık meslek lısesınden mezun oldum ıkı yıllık acıkogretım kazandım suan okuyorum ama bu sene yıne tercıh yapmak ıstıyorum ek puan veokul ouanımda kesontı olurmu ^^^^ Sınava girdiniz tercih yaptınız ön lisans açık öğretim fakültesi (kontenjanı olmayan bölüm) yazdınız ve kazandınız.Puan düşmez.^^^^bu bılgı ne kadar dogru lutfen cevap verın sımdıden teskurler 🙂

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Belirttiğiniz bilgi eskide kalan bir bilgi. Artık bölümler kontenjanlı. Sonuç olarak; 2017 yılında bir bölüme yerleştiğiniz için 2018 Üniversite sınavında puanınız kırılacaktır.

  135. Oncelikle goruyorumki tum sorulara cevap veriyorsunuz bunun icin basta tesekkur ederim. Ben 2016 yilinda isletme kazandim hala okuyorum, 2017 yilinda kendimi denemek icin sinava girdim orada puanim kesildi ve tercih yapmadim. 2018 yks de de puanim kesilir mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2017 yılında bir bölüme yerleşmediğiniz için 2018 Üniversite sınavında puanınız kırılmayacaktır.

  136. Merhabalar, sağlık meslek lisesi mezunuyum ve 2017 yılında ek puanlı sıralamamla üniversiteye yerleştim ve kaydımı sildirip geri geldim bu sene sınava tekrar giricem okul puanım yarıya düşecek mi? Bunu hem ek puanlı sıralamamla yerleştiğim için soruyorum hem de sistem değiştiği için bu kural da değişmiş olabilir diye. Bir umut kesilmez diye. Yeni kılavuz yayınlanmadı bunun kesinliği var mı?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2017 yılında bir bölüme yerleştiğiniz için 2018 Üniversite sınavında puanınız kırılacaktır.

  137. merhaba . ben sağlık meslek lisesi mezunuyum 2014 te ygs 2 ile ek puanlı olarak hemşirelik 4 yıllık lisans kazandım .şuanda geçen sene ygs 1 ile alınan önlisans proğramına tercih vermek istiyorum oku puanımda kesilme olurmu olmaz ise ek puanım tekrardan gelir mi .yeni sistemde ek puan veriliyor mu . teşekkürler.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Kendi alanınızda tercih ettiğinizde ek puanınız gelecektir. Puan kesilmesi durumu; bir bölüme yerleştiyseniz, takip eden yıl yani bir sonraki sene okul puanınız yarı yarıya kesilir.

  138. Hocam ben yeni mezunum…2017 yılında üniverste sınavına girmedim okul puanı alır mıyım

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Evet okul puanınız gelecektir. Okul puanının gelmeme gibi bir durumu söz konusu değil. Sadece bir bölüme yerleştiyseniz bir sonraki sene okul puanınız yarı yarıya kesilir.

  139. Merhabalar hocam ben 2016 da 2017 de tercih yaptım 2019 da sınava girsem okul puanım gelir mi.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Evet okul puanınız gelecektir. Okul puanının gelmeme gibi bir durumu söz konusu değil. Sadece bir bölüme yerleştiyseniz bir sonraki sene okul puanınız yarı yarıya kesilir.

  140. Merhaba ben açıköğretim lisesi okuyorum 2017 yılında ygs sınavına girdim önlisans kazandım ama mezun olamadım gidemedim dahada mezun değilim 2018 yılında yks sınavına gireceğim puanım kırılır mı teşekkür ederim

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2017 yılında kazandığınız için 2018 Üniversite sınavında puanınız kırılacaktır.

  141. Meraba hocam ben 2017 tercihleriyle yerleştim ve bu yıl bıraktım üniversiteyi. Şimdi yks girmicem puanım düşücek mi. Şimdiden teşekkür ederim.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2017 yılında yerleştiğiniz için 2018 yılında okul puanınız yarı yarıya düşecektir.

  142. Merhabalar. 2015 E. meslek lisesi mezunuyum. İlk ygs ye girdiğimde (2015) sınavı kazanamadım. 2016 da tekrar sınava girip Ek Tercihten 4. Yıllık bi bolum kazandım. 2017 de sınava girmedim ve Yatay geçiş yaptım. 2018 de yks tyt ye gireceğim. Puanım düşer mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda düşme olmayacaktır.

  143. Merhaba ben kara harp okulunu kazandım intibaktan ince kayıt yapıp sildirdim puan kesilir mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Kaydınızı ne zaman yaptınız?

  144. Merhabalar hocam ben 2016 yılında sınavsız geçiş hakkıyla önlisans bölümüne yerleştim bu sene mezun olduktan sonra 2018 yılı tyt sınavına girdiğimde lise okul puanımda eklenirmi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Evet okul puanınız eklenecektir.

  145. Iyi gunler bu sene 4 yillik tarih bolumunden mezun oluyorum 4 yildir ygs ve lysye girmedim ikinci universite icin sinava girecegim okul puani tekrar alabilir miyim

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Evet okul puanınız eklenecektir.

  146. Ben 2 yıl mezun kaldım hic tercih yapmadim 3. Kez sınava giricem okul puanım gelir mi yoksa silinmiş midir ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız gelecektir. Silinmesi gibi bir durum söz konusu olamaz.

  147. Hocam iyi günler ben 2016 da ön lisans kazandım gitmedim. 2019 da tekrar giricem sınava okul puanım geçerli olur mu yoksa bi etkisi olmaz mı?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız her zaman geçerli olacaktır.

  148. Puan kesilmesi sadece bir yıllık değilmi hocam ben 2015’te açıköğretime yerleştim 2. yılında bıraktım 2018 yks’ye gireceğim düşmez dimi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınız düşmeyecektir. 2018’de puanınızın düşmesi için 2017 yılında bir bölüme yerleşmiş olmanız lazımdı.

  149. Merhabalar. Ben 2015te liseden mezun oldum 2 yıllık bir okula yerleştim okudum bitti. Şimdi tekrardan hazırlanıyorum bu yıl üniversite sınavına gireceğim okul puanım yarıya mı düşecek?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2017 yılında sınava girerek bir bölüme yerleşmediğiniz için puanınızda kesilme olmayacaktır.

    1. İki yıl daha önceden okudum ama hiç bir kesilme olmayacak mı ? Ve benim okul puanım 100 üzerinden 82,70 ti kaç puan gelecek acaba

      Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
      2 yıl önceki aldığınız puanın aynısını alacaksınız. Okul Puanı = (Diploma Notu X 5) X 0,12 (Diploma notu 100 lük sisteme göre) 82,7 diploma puanınıza göre; 49,62 gelecektir.

  150. Merhabalar hocam. Ben meslek lisesi mezunuyum. Okulun bana verdiği ek puan var. Ben geçen sene tercih yaptım OBP puanım düştü. Peki diğer ek puana bişey olur mu?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Hangi sene sınava girerek bir bölüme yerleştiniz?

  151. ben üniversite son sınıfta okuyorum.bu sene mezun oluyorum. bu yıl tekrar yks sınavına girip tercih yapsam okul puanım yarıya düşer mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar.2017 yılında Üniversite sınavına girerek bir bölüm kazanmadıysanız puanınız kesilemeyecektir.

  152. Merhaba hocam bn 2016 yılında bi önlısans programından mezun oldum 2018 de yks ya girdiğimde okul puanım düşermi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınızda kesilme olmayacaktır.

  153. Merhabalar. Ben 2015te tercih yapip uniye yerlestim. 2016da yatay geçiş ile üniversitemi değiştirdim. 2017 de ise farkli bir universiteyi kazandim ama kayit yaptirmadim. 2018 ygs ye girsem puanim kesilir mi? Teşekkürler.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2017 yılında Üniversite sınavına girip bir üniversite kazandığınız için 2018 yılında puanınız kesilecektir.

  154. Hocam merhaba 2016 da lisans bolumune yerlestim 2017 de tekrar sinava girdim okul puanim dustu onlisans bolumune tercihle yerlestim 2018 deki yks sinavimda okul puanim tekrar dusermi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2017 yılında bir bölüme yerleştiyseniz 2018 yılında puanınız kesilmiş olarak gelecektir.

  155. İyi akşamlar hocam ben önlisans mezunuyum bu yıl tyt ye gireceğim okul puanı olarak lisedeki puanımımı baz alacaklar yoksa önlisans diploma puanımımı baz alacaklar bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Lisedeki okul puanınız dikkate alınacaktır.

  156. Özel liseye giren bir öğrenci ile devlet okulunda okuyan lise öğrencisi üniversite sınavında okul ek puanı hangisinde daha fazla puan alır. . Özel liselerde okuyan öğrencinin puanına kesinti olur mu

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Özel veya devlet lisesi arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır.

  157. Hocam merhaba. Ben 2016 senesinde tercih yaptım ve üniversiteye yerleştim adalet bölümüne daha sonra sene sonunda üniversiteyi bıraktım 2017 de ise sınava girmedim bir dahaki seneye 2018 yksye tekrardan hazırlanıyorum okul puanımda kesinti olurmu yoksa okul puanımın hepsimi yansır bı bilgi verirseniz cok mutlu olurum teşekkürler şimdiden hocam

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınızda kesilme olmayacaktır.

  158. Merhabalar bisey soracaktim acaba 3-4 sene uniye tercih vermesek bile diploma puani hala gelirmi yada ne zamana kadar gelir

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanı sizin hakkınızdır.Sistemde okul puanının etkisi kaldırılmadığı sürece alırsınız.

  159. Kolay gelsin ben 12.sınıf öğrencisiyim bu yıl sınava giricem ama tercih yapmak istemiyorum. Seneye tekrar hazırlanıp üniversite sınavına girmeyi düşünüyorum. Bu yıl tercih yapmazsam seneye tercih yaptığımda okul puanım düşer mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız düşmez.

  160. Hocam merhaba cevap verirseniz çok memnun olurum hocam ben geçen yıl 4 yıllık bir bölüme yerleştim sonra tekrar sınava girdim diploma puanım yarıya düştü bu yene yeni bir üniversite kazandım ama tekrar sınava girersem diploma puanı yine kesilir mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar.Bu seneden bir bölüme yerleştiğiniz için puanınız yine kesilmiş olarak gelecektir. Kesintisiz alacağınız puanın yarısını alacaksınız.

  161. Merhabalar ben 2016da üniversiteyİ kazandım ve okuyorum bu yıl sınava tekrar hazırlanıyorum okul puanı nda kesinti olurmu

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar.2017 yılında sınava girip bir bölüme yerleşmediğiniz için puanınız kesilmeyecektir.

  162. Merhaba hocam. Ben üniyi 1 sene hazırlık okuduktan sonra 2. Senemde bırakıp geldim sınava hazırlanıyorum puanım kesilir mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2017 yılında üniversiteye yerleştiyseniz puanınız kesilecektir.

  163. Hocam iyi gunler ben 2016 yilinda tercih yaptim 2017 de tekrar grdim sinava tercip yaptim ama herhangi bi bolume yerlesmedim 2018 yks de puanim kirilirmi lutfen cvap yazarmisiniz tesekkurler

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda kesilme olmayacaktır.

  164. Merhabalar hocam, soruma cevap verip yardımcı olursanız çok memnun olurum.
    Ben 2015 yılında liseden mezun oldum. O yıl tercih yapmadım. 2016 yılında tekrar sınava girip tercih yapıp bir üniversiteye yerleştim. Hala üniversitedeyim. Fakat 2017 YGS/LYS sınavınada girdim. Doğal olarak 20 puanım kesildi ve tercih yapmadım. Şuan hala üniversiteye devam ediyorum ama tekrardan 2018 YKS sınavına gireceğim. Puanım bu yılda aynı şekilde 20 puan kesilecek mi? Yoksa tam puan olarak mı gelecek?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2017 yılında her hangi bir yere yerleşmediğiniz için puanınız kesilmeyecektir. Tam puan alacaksınız.

  165. Merhaba ben 2016 senesinde bir 4yıllık üniversiteye girdim sonra 2017 yazı baska bir okula 2016 daki puanımla geçiş yaptım şimdi 2018 yılında sınava giricem puanım kesilirmi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda kesilme olmayacaktır.

  166. Merhaba hocam ben ilk sene bir universitede kamu yonetimi kazandim ama gimtedim 2. Yil tekrar sinava girdim ve puanim yari yariya kesildi ilahiyat kazandim bu sene tekrar girmeyi dusunuyorum tekrar obp kesintisi olurmu?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınız yine kesilecektir.

  167. Merhaba ben mezun olduğum sene tercih yapmadım ikincr sene barajı geçemedim şimdi tekrar hazırlnıyorum okul puanım yanmış oluyor mu? Hiç tercih yapmadım!

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanı yanması gibi bir durum söz konusu değil. Okul puanınızı kesintisiz bir şekilde alacaksınız.

  168. Merhaba ben bu yıl ek tercih yaparak üniversiteye yerleştim. Ama bu bölümden kaydımı sildirmek istiyorum. 2018 yılında tekrardan sınava girecem puanimda kesinti olur mu ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2017 yılında bir bölüme yerleştiğiniz için puanınızda kesilme olacaktır.

  169. Merhabalar ben ek tercih ile bir üniversiteye geldim( 2017 yılında)hazırlık okuyorum. Ama bölümümden memnun değilim kaydımı sildirmeyi düşünüyorum 2018 de tekrardan ygs ve lys ye girecem. Kaydımı sildirsem dahi okul puanım kesilir mi? Lütfen yardımcı olur musunuz?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2017 yılında bir bölüme yerleştiğiniz için puanınızda kesilme olacaktır.

  170. merhaba ben 2015 de liseden mezun oldum tercih yaptım fakat kayıt yaptırmadım bu sene okul puanım eklenir mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız eklenecektir.

  171. Merhaba ben 2015 yılında YGS’yle iki yıllık bir üniversiteye yerlestim.mezun oldum .2018 yılında tekrar YGS veLYS’ ye girmek istiyorum bana mezun olduğum okuldan puan gelirmi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız yine gelecektir.

  172. Ben busene 2 yıllık bölüm yazdim fakat 2018 dede sinava girecem ve okulu dondurmayı düşünüyorum puan kesilirmi ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Bu sene bir bölüme yerleştiğiniz için okul puanınız eski sistemde göre kesintiye uğrayacaktı. Ancak yeni sistem de daha belli olmayan bir konudur.

  173. merhaba hocam ben 2015 bir de üniversiteye yerleştim zorunlu hazırlık sınıfında 2 yıl kaldım şuan okulla ilişiğim kesilecek diye biliyorum 2016 yılında yeniden ygs ye girmiştim aynı zamanda açıköğretim okuyorum kısacası bu yıl sınava yeniden hazırlanıcam aöf yada diğer okuldan sebep okul puanım kesilir mi aöf kaydımı yenileyeceğim okul puanım için sorun olur mu?

    1. Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
      Merhabalar. 2017 yılındaki sınavla bir bölüme yerleşmediyseniz puanınız kesilmeyecektir.

  174. Merhaba hocam ben 2016 sonu üniversiteye yerleştim bir sene okudum. Şuan o okulu bıraktım tekrar hazırlanıyorum. Fakat üniversitede kayıt falan yenilemedim ve dondurma gibi bir işlem yapmadım. Kısaca bu sene ki ygs ve lys ye girmedim ama 2018 ygs-lys ‘ye giricem. Okul puanım kesilir mi ?

      1. Sayın admin , ben 2016da sınava girip yerleştim ve yukaridaki arkadaşın aksine hala üniversitedeyim. Şimdi sınava girsem okul puanimin tamami gelir mi ? ( Cevap için bir kaynak gösterirseniz çok mutlu olurum.) Ayrıca benim bu okul puanim kaç sene için geçerlidir? Teşekkürler şimdiden.

        1. Merhabalar. 2017 yılında sınava girip herhangi bir yeri kazanmadığınız için puanınız tam gelecektir. Okul puanınızın geçerliliği süresizdir. Yani okul puanınızı her zaman alacaksınız. (Bu yazdıklarım eski sistem olan YGS-LYS için geçerliydi. Ancak yeni sistem de de büyük ihtimal aynı olacaktır.)

  175. mrba hocam 2006 da mezun oldum .diploma notum 4.54 .tercih yapmadım.bana okuldan puan gelirmi? yada kaç puan gelir? tşklerr

  176. merhabalar ben 4 yıllık bir bölüm bitirdim 3 sene oldu mezun olalı.şimdi ygsye girdim okul puanım düşecek mi ve ne kadar düşecek ?şimdiden teşekkürler.

  177. merhaba hocam ben gecen yıl(2012-2013) üniversşteyi kazndım ve hazırlık okudum hazırlık okurken sadece ygs ye girdim tercih felan yapmadım bu yıl okulu bıraktım ve yeniden ygs ye giricem okul puanım düşer mi düşmemesi için basvuru formunda hangi seçeneği işaretlemeliyim?bir de kredi alıyorum bu kesilir mi? cevap yazarsanız çok işime yarayacak şimdiden tesekkürler

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
    Okul puanınızda bir düşme olmayacaktır merak etmeyin. Eğer okul kaydınızı dondurur veya sildirirseniz krediniz durdurulacaktır.

    KYK bursu, öğrenim kredisi ve katkı kredisi alanların bursu hangi sebeplerden dolayı kesilir?

    Öğretim kurumunu terk etmesi halinde (burs, öğrenim ve/veya katık kredisi kesilir) bir yıl ara vermeden tekrar döner yada başka bir öğretim kurumunu kazanır ise bu durumunu ispatlaması halinde tekrar ödeme yapılabilir.

    Öğretim kurumunda başarısız olması halinde (burs kredisi kesilir kesilen burs öğrenim kredisine dönüştürülür) burs alan öğrenci bir sonraki öğretim yılında başarılı olsa dahi bursu tekrar verilmez.

    Kayıt dondurması halinde kayıt dondurma sureleri içinde tüm kredileri kesilir. Tekrar başlatılması öğrencinin kayıt dondurma süresinin sona erdiğini gösterir öğrenci belgesi göndermesi halinde başlatılır.

    Anarşi ve terör olaylarına karışan öğrencilerin (burs, öğrenim ve/veya katkı kredisi kesilir.) mahkeme kararı ile suçsuz olduğunu ispatlaması halinde mahkeme kararını bir dilekçe ekinde göndermesi halinde kredileri tekrar kesildiği tarihten itibaren başlatılmaktadır. Vb gibi

    Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (http://www.kyk.gov.tr) adresine girerek YURTKUR alanına tıklayarak kanun ve yönetmelikler kısmında “KREDİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÖNETMELİKLERİ” kredi kesilme sebeplerine bakabilirsiniz.

  178. merhaba ben ilk yılımda ünv kazandım kayıt yaptırdım daha sonra sildirdim ikinci girişimde okul puanımın yarısı kesildi şuan ünv okuyorum 3.kez sınava gireceğim okul puanım kesintisiz mi geri gelecek ?

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. İkinci girişinizde de kontenjanlı bir bölüm kazandıysanız 3.girişinizde puanınız kesilecektir. Bir üniversite kazanıp sonraki sene sınava girdiğinizde okul puanınız yarı yarıya kesilir. 2.Sınavda da kayıt yaptırıp, bir sonraki sene 3.Sınavınıza girerseniz yine okul puanınızın yarısını alırsınız.

  179. HOCCAM BEN BU SENE MEZUN OLDUM MESLEK LİSESİNDEN SINAVSIZ GECİŞ HAKIMI YAPMADIM SENEYE HAKKIM ÖLÜRMÜ MESLEK YÜKSEK OKULUNA

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
    Başvuru yapabilirsiniz, fakat öncelik yeni mezunlarda. Daha sonra mezuniyet yıllarına göre öğrenci almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir