Sponsorlu Bağlantılar

AÖF İşletme Okuyorum Tekrar Sınava Gireceğim Puanım Kırılır Mı?

Categories Rehberlik
Sponsorlu Bağlantılar


Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları için TIKLAYINIZ.

AÖF İşletme Okuyorum Tekrar Sınava Gireceğim Puanım Kırılır Mı?

Hocam merhabalar ben AÖF işletme 2. sınıf öğrencisiyim her yerde işletme okuyan insanları görüyorum sanki herkes ülkede işletme okumakta ben hep sağlık üzerine bir bölümde okumak istedim ama şartlar istediğim gibi bir türlü olmadı açıkta kalmamak içinde AÖF işletme yazdım Bu sene karar verdim tekrardan YGS’ye girip sağlık üzerine radyoterapi radyoloji att paramedik anestesi teknikeri gibi bölümleri okumak istiyorum ben düz lisede Eşit Ağırlık bölümü mezunuyum ilk sorum ygs de  ben okuduğum için puanım düşer mi (Eskiden düşüyormuş yeni sistemde değişmiş diye duydum) ve ben okuyacağım bölümlere vakıf üniversitesini seçiceğim yerleşme olanağım ne kadar yüksektir 2 yıllık bölümlerin baraj puanı 140 mı? şimdiden çok teşekkür ederim

——————————————————————————————————————————————

Tarih: 4 Nisan 2013 Derscalisiyorum.com.tr Yöneticisi Yorumunuza Cevap:

Öncelikle geçte olsa hedeflerinizden vazgeçmemenize sevindim umarım istediğiniz bölümü kazanabilirsiniz. Sorunuza gelirsek alan dışı tercihlerde 8artık herhangi bir kesinti uygulanmamakta eskide kaldı puan kırılma olayı. Vakıf üniversitelerine girmek devlet üniversitelerine girmeye oranla tabi ki daha kolaydır tabi bunun için maddi durumunuzun iyi olması gerekmektedir.(Eğer uygun şartlarınız yoksa ileriye dönük maddi olarak sıkıntı yaşayabilirsiniz. Çünkü özel üniversitelerin yıllık ücretleri çok yüksek fiyatlardan başlamakta). Son sorunuza gelirsek YGS puanınız 140′tan fazla 180′den düşükse, LYS sınavına giremezsiniz. Ancak 140 ve 180 arasındaki puan durumunda Meslek Yüksek Okulları (2 Yıllık) ve Açıköğretim Bölümlerini tercih etme hakkınız vardır.

 

Sponsorlu Bağlantılar

34 Yorum

  1. YKS 2018 DE ÖNLİSANS İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİNE YERLEŞTİM(AÇIKÖĞRETİM)
    2019 DA TEKRAR YKS YE GİRİP BAŞKA TERCİH YAPICAM OBP KIRILIR MI ?

    1. Merhabalar. Kontenjanlı tüm bölümlerde yerleştiğiniz yılı takip eden yıl okul puanı yarı yarıya kırılır.

  2. Merhaba hocam.
    Ben 2 yıllık aşçılık bitirdim. Dgs ile açıköğretim konaklama işletmeciliğine geçtim. Bu sene 2. Senem ama sınıf geçemedim yani hala 1. Sınıftayım ama 2. Senem. Tekrar üniversite sınavına girmek istiyorum. Benim üniversite sınavından alacağım puanda düşme olur mu

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda bir düşme olmaz.

  3. Merhaba ben aof sosyal hizmetler okuyordum dondurdum bana göre değil diye şimdi başka bir bölüme gitmek için yksye mı katılmam gerekiyor? Gitmek istediğim bölüm ilahiyat yine aöften okumak istiyorum yardımcı olur musunuz?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. İstediğiniz bölüm hangi puan türünden alıyor ise o oturumlara girmeniz gerekmektedir.

  4. Merhaba, 2016 yılından beri lisans programında öğrenciyim 2018de de aöfden sınavsız geçiş hakkıyla bir bölüm yazdım bu sene tekrar üniversite sınavına gireceğim okul puanım yarıya düşer mi ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Sınavsız geçişte puanınızda bir kesinti olmayacaktır.

  5. Merhabalar 2018 de ikinci üniversite kapsamında aöf’de veterinerlik ön lisans okumaya başladım, 2019 üniversite sınavında okul puanım düşer mi? Teşekkür ederim.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. İlk üniversitenizi ne zaman kazandınız?

  6. merhabalar. şimdi 2018 yılında sınavsız ikinci üniversite hakkından yararlanıp aöf adalete kaydoldum. 2019 da puanım düşer mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar.Sınavsız geçişlerde puanınız düşmez.

  7. merhabalar ben 2010 yılında üniversite sınavında örgün öğretimle her hangi bir örgün yüksek öğrenime yerleşemedim ekkayıt döneminde anadolu üni açıköğretim fakultesinden işletme bölümüne yerleştim ve 2015 yılında bu bölümü bitirdim ve bu yıl yeniden üniversite sınavına hazırlanmaya karar verdim bu durumda bana lise diploma notumdan ek puan gelecek mi ya da açıköğretim bölümünden mezun olduğum için herhangi bir ek puan gelmeyecek mi beni aydınlatırsanz çok sevinirim..

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınız gelecektir.

  8. Hocam kontenjansız bölümler artık kalmadı demişsiniz yukarıda.Yani AÖF’E kayıt olduğumuz sene her halükarda puanımızı kesilecek.Yani puanımız kayıt olduğumuz seneden sonraki senelerde mi kesilmeyecek hocam ? Eğer böyleyse bu senelerde bir kısıtlama var mı? Yani diğer sene kesilmeyecek ama 3.sene kesilecek gibi.Saygılar hocam…

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Bir bölüme yerleştiğiniz zaman sadece takip eden sene puanınız kesilir. 2018’de bir bölüme yerleştiyseniz 2019’da puanınız kesilir. 2019’da bir bölüme yerleşmezseniz 2020’de tekrar eksiksiz puanınızı alırsınız.

  9. Hocam ben bu sene aof tercih yaptm suan pismanm ikinci donemde yani bahar donemnde orgune geçme sansm varmi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Yatay geçiş yaparak geçebilirsiniz.Belli bir not ortalamanız ve alttan hiç dersinizin olmaması gibi şartları bulunmaktadır.

  10. Hocam bu sene kontenjansız bir bölüme kayıt oldum diyelim AÖF üzerinden.Seneye benim puanım kesilmeyecek mi ? Bir de şunu sormak istiyorum:bu sene kontenjanlı bir AÖF bölümüne yerleştim diyelim,puanım seneye kesilecek ama ondan sonraki sene kesilmeyecek değil mi,doğru mu anlamışım hocam ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Doğru anlamışsınız ancak kontenjansız bölümler artık kalmadı.

  11. hocam meraba ben 2016 senesinde 2 yıllık aöf bölümüne kaydoldum 1 dönem okuyup bıraktım bu yıl sınava girmek istiyorum ek puanım düşer mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınız düşmeyecektir.

  12. Merhabalar..ben lise mezunuyum tecilliyim 31 aralık 2018 de tecilim bitiyor, yoklama kaçağı durumuna düşüyorum sınava girip tercih yapsam askerliği tecil ettirebilirmiyim.

    Derscalisiyorum Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Öğrenci olmanız durumunda tecil ettirebilirsiniz.

  13. Hocam merhaba ben 2017 de yerleştim üniversiteye tercih yaptım 2018 de yine girdim puanım düştü.2018 de açıköğretim fakültesi adalet okuyorum 2019 da sınava tekrar giricem puanım düşer mi tekrar

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018’de bir bölüme yerleştiyseniz puanınız kırılacaktır.

  14. Hocam ben açıktan okuyorum iki yıllık ilk senemin biitiği yıl tekrar sınava girdim puanım yarıya düştü ve orgun oğretime kayıt yaptırdım bir sonraki sene girsem acıkta bolumun ikinci senesi oluyor o yuzden puanım geri tam puan olarak mı gelcek bana cevaplarsanız çok sevinirim.Teşekkürler.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018 senesinde bir bölüm kazandıysanız puanınız kesilir. Aksi durumda kesilme olmayacaktır.

  15. Aöf yaşlı bakım kazandım bu sene o nu okuyorum bu sene hemşireliğe hazırlanıyorum ek puanım. Kırılır mı

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Sorunuzu tam olarak anlayamadım. Eğer 2018’de bir bölüme yerleştiyseniz 2019 yılında okul puanınız kırılacaktır.

  16. Merhaba. Ben bu yıl ek yerleştirme ile açıköğretim halkla ilişkiler okuyorum şuan dondurup seneye sınava girsem puanım kırılır mı? Lütfen acil dönüş yapın

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018 senesinde yerleştiyseniz 2019 senesinde puanınız kırılacaktır.

  17. Aöf okurken tekrar yks ye hem tyt hem ayt girebilir miyim?

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Evet girebilirsiniz.

  18. Merhaba 2 yıllık aöf okuyorum 2015te girdim bu sene tekrar sınava girmek istiyorum eğer girersem ve istediğim bölümü kazanamazsam bir önceki okul hakkım yanar mı yani 2 yıllık okuduğum okul biter mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul hakkınızın yanması gibi bir söz konusu değil.

  19. Tarihleri karistirmisim tercihi 2017 de yaptım . Bu sene de gireceğim sınava. Yani bu puan kırılma olayı 2019 da da olur mu?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Eğer 2017 de bir bölüme yerleştiyseniz 2018 de puanınız kırılır. Bir bölüme yerleştiğiniz zaman bir sene sonra tekrar sınava girerseniz puanınız kırılır. Eğer 2018 senesinde bir bölüme yerleşmezseniz 2019 puanınız kırılmaz.

  20. Merhaba ben bu yıl sınava girdim olmadı ve açıköğretim ilahiyat yazdım şuan yeni başladım okumaya 2018 yani diğer sene için tekrar hazırlanıyorum benim okul puanım ne kadar düşer hepsi mi kırılır yoksa yarısı mı büyük ihtimalle açıköğretimin kontenjanlı bölümü

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Hepsinin kırılması gibi bir durum hiçbir zaman söz konusu değildir. Puanınızın yarısı kırılacaktır.

  21. Merhabalar hocam ben 2016 yılında aöf ilahiyata kayıt yaptırdım 1 seneyi bitirdim 2017 bu sene dondurdum 2018 de yks sınavına girecem okul puanım düşer mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2017 senesinde üniversite sınavına girerek bir bölüme yerleşmediğiniz için puanınızda kesilme olmayacaktır.

  22. Merhabalar. Ben 2016da aöf sağlık yönetimi lisans bölümüne yerleştim bu sene tekrar sınava gireceğim bu senede puanım yarıya düşer mi ? Sadece 1 defa mı düşüyor her sene düşüyor mu?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2017 yılında bir yeri kazanmadığınız için puanınız düşmeyecektir. Bir bölüme yerleştiğiniz zaman bir sonraki sene tekrar sınava girdiğiniz okul puanınız yarı yarıya düşer. Örneğin 2015’de ilk kez sınava giren bir öğrencinin okul puanı 50 olsun ve 50 okul puanı alarak bir bölüme yerleşsin 2016 senesinde tekrar sınava girdiğinde okul puanı yarı yarıya düşerek 25 olur. 2016 senesinde de bir bölüme de yerleşirse 2017 yılında da okul puanı yine 25 olur. 2017 senesinde bir bölüme yerleşmedi ise 2018 senesinde okul puanı 50 olacaktır.

  23. Merhabalar! BEN 2015 yılında aöf Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü tercih ettim ve okuyorum . Fakat örgün eğitimde farklı bir bölüm okumak istiyorum.Tekrar sınava girersem puanım kesilecek mi kesilirse çok mu kesilecek şimdiden teşekkürler..

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda kesilme olmayacaktır. Kesilme olabilmesi için bir önceki sene bir yere yerleşmeniz gerekmektedir.

  24. merhabalar.
    ben suan açıktan iktisat okuyorum bu yıl sınava girdim gıda müh. için girdiğim sınavda liseden aldığımız okul puanını tekrardan alabilirmiyim ve lys’den aldığım mevcut puan düşermi şuan üniversite okuduğum için. teşekkürler..

    1. Merhabalar. Kontenjanlı bir bölüm tercih eder ve yerleşirseniz bir sonraki sene okul puanınız yarı yarıya kesilir. Üniversite okumanızın bir önemi yok. Kural kontenjanlı bir bölüm olması ve bir sonraki sene için geçerlidir.

  25. 4 yıllık kontenjansız Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü yazdım ilk dönem okudum 2.Dönem üniversite sınavına çalışmak için ona zaman ayıramıyorum diye bıraktım okul puanım kesilir mi ?

  26. Merhabalar Yaşım 21 ben 2 Yıllık Özel Üni. Bitirdim Geçen sene Aöf Kayıt oldum 3. Sınıftayım Bu sene ygs girmek istiyorum Pmyo Veya AstSubaylık için Sorum Sımdı kayıt olurken yüksek ogretime kayıtlıyım seçeneğini mi isaretlıcem yoksa bıtırdım olarak mı ve 2. olarak Pmyo ve AstSubay olanaklarından yararlanırken sınavda yeterlı puan almama rahmen sorun yasayabılırmıyım okullar yuzunden birde puan kesintisi yasanır mı ?

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
    İki yıllık veya dört yıllık ve üzeri eğitim veren üniversite, yüksekokul gibi kurumlar yüksek öğretim kurumu kapsamına girer. 2 Yıllık bir bölüm bitirdiğiniz için Yüksek Öğretimi bitirdim diyebilirsiniz. Yeterli puanı aldıktan sonra diğer aşamalarda da başarılı olursanız (Mülakat, beden testi vb) kazanabilirsiz.

  27. bu ufak değişiklikler ne kadar ufak olabilir çünkü okuduğum truzim otel işletmeciliği kontejyanlımı onu bile bilmiyorum kimileri düşücek diyor kimileride düşmez diyor düşecekse moralim çok bozulur 1 puan bile çok şeyi değiştiriyor tam bir acıklama getireblirmisiniz çok teşekkür ederim

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
    İstediğiniz bölümün son 3 seneki puan ve sıralamalarını inceleyin. Son 3 senede ne gibi bir artış veya iniş olduğunu tespit edin daha sonra bu sene ekstradan ne kadarlık bir artış veya inebileceğini tahmin edebilirsiniz.

  28. iyi günler ben 2 yıllık açık öğretim turizm otel işletmeciliğinde okuyorum bu sene sınava hazırlanıyorum daha ilk sınıfım gastronomi ve mutfak sanatlarına girmek istiyorum puanım düşermi düşerse ne kadar düşer yardımcı olabilirmisiniz? şimdiden teşekkür ederim

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Önceki seneler ki gibi bir puanla alacaktır. Ufak değişiklikler olabilir. Hedefinizi yüksek tutmanız gerekli.

  29. iyi günler ben atatürk üniversitesi sosyal hizmet (aöf) 4 yıllık kazandım fakat örgün bi programa yatay geçiş yapmak istiyorum. Bunun için bir sorum olacak vakıf üniversitelerine yatay geçiş yapabiliyormuyuz acaba ? Şimdiden çok teşekkürler.

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
    Üniversiteden üniversiteye geçiş şartları değişebiliyor. Bu yüzden geçiş yapmayı düşündüğünüz üniversitenin sitesinden ve öğrenci işlerinden bilgi almanız daha doğru olacaktır.

  30. iyi günler ben aöf sosyal hizmet lisans kazandım tekrar sınava girip örgün bi bölümde de okumak istiyorum ikisini bir okuyabilir miyim böyle bi imkan var mı ? Bir de tekrar sınava girince puanım kırılır mı ? Şimdiden teşekkürler.

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
    Evet 2 bölümde de okuyabilirsiniz. Eğer kontenjanlı bir bölüm tercih ettiyseniz (sizin durumunuzdaki gibi) bir sonraki dönem okul puanınız yarı yarıya kırılır.

  31. ben iki yıllık üniversite okuyorum bu yıl tekrardan sınava girecegim benim bu sınavda puanım kırılacak mı ? ayrıca bana ek olarak okul puanı verilecek mi ?

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
    Tercih ettiğiniz bölüm kontenjanlı bir bölüm ise puanınız kesilecektir. Ayrıca bir daha ek puan alamazsınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir