Sponsorlu Bağlantılar

Üniversite Sınavı Tekrar Amaçlı Kursa Gitmek

Categories Rehberlik
Sponsorlu Bağlantılar



Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları için TIKLAYINIZ.

Tekrar Amaçlı Kursa Gitmek

Üniversite sınavına hazırlanıyorum size danışmak istediğim hususlar daha çok çalışma programı gibi bir şey değil. Başka bir iki konuda tarafsız birinden görüş almak istedim. Ben tüm konularımı bitirdim. Yalnız konuları bu kadar erken bitireceğim planda yoktu.Ben 11. sınıfta erkenden bir üniversite hazırlık kursuna yazılmış bulundum. Şuan benim ona devam etmem mantıklı mı yoksa sadece zaman kaybı mı? Danışmanlarım belki atladığın bir kelime orada gözüne çarpacak git ders dinle diyor bana ölü bir zaman gibi geliyor.Birincisi bu konuda düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. İkincisi elime bir konu ile ilgili test aldığımda sıkıntısız çözebiliyorum soru çözerken uzun zaman önce çalışmış olduğum konuyu hatırlayabiliyorum. Ama içim tatmin olmuyor. Bir türlü tekrar ile konu çalışma arasındaki farkı yakalayamıyorum. Bir de bu konuda tavsiyelerinizi iletirseniz çok mutlu olurum.Ayrıca ilginiz ve nezaketiniz için çok teşekkürler.

Derscalisiyorum Rehberlik Hizmeti

Bende tekrar amaçlı kursa gitmenizi öneririm. Kafanıza takılan soruları sorabilirsiniz hemde unuttuğunuz bilgiler varsa onları hatırlarsınız. Sonuçta bu kursa bir para verdiğinizi tahmin ediyorum. İptali durumunda maddi olarak da zararlı olacaksanız.En azından şöyle yapabilirsiniz; Örneğin X konusu çok basit bir konudur ve sizde o konuya çok hakimseniz o derse katılmak yerine o konunun sorularını çözüp, yapamadığınız veya yanlış yaptığınız soruları hocalarınıza sorarak X konusundaki hakimiyetinizi artırabilirsiniz. Aynı şekilde Y konusu biraz zordur ama siz yine konuya hakimsinizdir. Ama zor olduğu için bu derse katılmanız sizin yararınıza olacaktır.

Diğer sorunuza gelirsek; Konuya çalışmanın üzerinden uzun süre geçtiği için o duyguyu yaşamanız gayet normal 🙂 Ancak belirttiğiniz gibi soru çözümlerinde sorun yaşamıyorsanız konuya hakim olduğunuzu söyleyebilirim. Çalışmalarınızda tekrarlarınız şu şekilde yapabilirsiniz; Konuyu açtınız tekrar ediyorsunuz sayısal veya sözel fark etmez önemli bir bilgi geçiyor. Siz bu bilgiyi tekrar etmeden önce biliyor ve hemen hatırlayabiliyorsanız sıkıntı yok ancak biraz zorlanarak hatırlıyorsanız bu bilgiyi unutma ihtimaliniz veya sınavda hatırlamama ihtimaliniz vardır ya da tekrar sırasında o bilgiyi hiç hatırlayamıyor da olabilirsiniz. Bu durumda o konudaki hatırlamakta zorlandığınız veya hatırlamadığınız bilgileri kısaca bir kağıda yazın. Uzun uzun notlar yazmak yerine o nota baktığınız da o bilgiyi size hatırlatacak şekilde kısaca yazın.

Tekrar etmek sadece konuyu açıp tekrar çalışarak olmaz aynı şekilde soru çözerek de yapabilirsiniz. Konu tekrarında yaptığınız mantığın aynısını burada da yapabilirsiniz. Bir soru çözüyorsunuz ve bir tane soru sizi çok fazla uğraştırdı dakikalarınızı aldı ama son anda bir bilgiyi hatırladınız ve çözdünüz. O soruya bir işaret koyun. Testiniz bittikten sonra o soruyu ve yapamadığınız soruları dönün bakın. Neden yapamadığınızı öğrenin eğer unuttuğunuz bir bilgi yüzünden kaynaklanıyorsa hemen o bilgiyi bir kağıda yazın aynı şekil de son anda hatırlayarak yaptığınız o sorudaki önemli yeri de kağıda yazın.

Şimdi o kadar kağıda yazın dedik tamam yazalım ama ne olacak derseniz 🙂 Şöyle olacak; X konusunu açtınız tekrar ettiniz 2 tane bilgiyi unutmuş veya unutmak üzereyseniz bunu o kağıda not aldınız aynı mantıkla soru çözerken farkettiğiniz ve unuttuğunuz bilgileri not aldınız. İleride o konuyu tekrar etmek istediğiniz de not aldığınız kağıdı dikkate alarak tekrar edeceksiniz.

Aradan vakit geçti o elinizdeki kağıt duruyor. Aynı konuyla ilgili farklı bir kaynaktan soru çözmeye başladınız ve yapamadığınız bir soru oldu. Neden yapamadığınızı öğrendiniz ve bu bilgiyi daha önce not almadığınız bir bilgi olduğunu farkettiniz hemen kağıdınıza not alın. Eğer yapamadığınız soru kağıdınızda yazan bilgi ile çözülüyorsa o bilgiyi hemen işaretleyerek diğer bilgilerden ayırın. Çalışırken o bilgiye çok daha dikkat edin. Çalışmalarınızı ve tekrarlarınızı bu şekilde yaparsanız yaşadığınız o duygu sorunu da azalacaktır 🙂

Benzer Kelimeler: EVDE ÖĞRENMEK Mİ KURSA GİTMEK Mİ?

Sponsorlu Bağlantılar

2 Yorum

  1. Merhaba Hocam. Açıktan Acil Durum ve Afet Yönetimi bölümü okuyup bitirsem Dgs sınavıyla Hemşireliğe geçiş yapabilir miyim? Örgün ya da Açıköğretim fark ediyor mu?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Belirttiğiniz bölüm Hemşireliğe DGS ile geçiş yapabilir bölümler arasında görünmektedir.

  2. Merhaba.Ben Tyt den Att bölümü için hazırlanıyorum. Ayt sınavına öylesine giricem. Temelim yok çünkü. Merak ettiğim ben Ayt girmiş olsamda Tyt sınavından yine de tercih yapabiliyor muyum? Bir de tyt puan türü tek gözüküyo bu benim normalde sayısaldan alıyo her soru tipini çözsem olur mu yoksa mat-fen mi çözmem gerekli yine de onu merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Sırayla cevaplayayım,
    1. AYT’ye girmeniz TYT puanınızı veya tercihlerinizi etkilemez.
    2. TYT’de sadece tek puan türü vardır. (sayısal, sözel gibi bir ayrım yoktur)
    3. TYT’de 40 Türkçe, 20 Sosyal Bilimler, 40 Temel Matematik ve 20 Fen Bilimleri sorusu bulunmaktadır. Derslerin TYT puan türüne etkileri şu şekildedir.
    Türkçe %33
    Sosyal Bilimler %17
    Temel Matematik %33
    Fen Bilimleri %17

    https://www.derscalisiyorum.com.tr/rehberlik/aytye-girmek-tytyi-etkiler-mi-tyt-derslerin-etkisi.html

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir