Hukuk Okumak İstiyorum Ama Kazanamamaktan Korkuyorum
Öncelikle siteniz çok güzel olmuş bayıldım. Ben Lise 3 geçtim tm öğrensiyim küçüklükten beri hukuk istiyorum hep hayallerinin kurtuğun meslek tüm hukukla ilgili film ve dizileri izlemişimdir arkadaşlarla oyun oynarken bile hep ben savcı, hakim, avukat olurdum ama sınav yaklaştıkça çok korkuyorum karne ortalama 86 matematik ve geometride çok başarılı değilim diğer dersleri çalışınca çok iyi sonuçlar yapabiliyorum ama matematik öyle değil daha çalışmaya başlayamadım yapamadığım için de hevesim yok zamanımın az kaldığı biliyorum ama ben daha çalışmaya başlayamadım bile sizce hukuğa girebilirmiyim? lütfen yardım edin.
——————————————————————————————————————————————
Mert Gültekin Derscalisiyorum.com.tr Yöneticisi Yorumunuza Cevap:
Tabi ki Hukuğa girebilirsin ayrıca az zamanım kaldı cümlesine hiç gerek yok önünde daha uzun süre var diğer dersleri yapabiliyorum demişsin azıcık Matemetiğe yönel ve bol bol soru çöz burada kilit nokta soru çözmek eğer sadece konuyu çalışıp soru çözmezsen öğrendiğin bilgiler kafanda tam olarak yerine oturmayacaktır. Hatta bu eksikliğin herkes fark edebilir örneğin Matematik temel kavramlar konusuna çalıştınız diyelim konu basit herşeyi okudunuz ve anlatıdınız daha doğrusu anladığınızı sandınız eğer bu noktada soru çözmezseniz ileride karşınıza bir soru çıktığında konuyu bildiğin halde bir boşluk hissedeceksin işte bu sorunu çözmek için bol bol soru çözmelisiniz ayrıca soru çözmekle iş bitmiyor aynı zamanda soru çözerken yapamadığın soruları mutlaka ama mutlaka hocalarına sorup sorunun nasıl çözüldüğünü öğrenirsen kendinin nasıl geliştiğine inanamazsın 🙂
Bende hukuk çok istiyorum bu yıl üniversiteye hazırlanıyorum hukuku kazanmak için enb çok hangi erslere yönelmeliyim ki üniversite sınavında hukuk daha agır gelsin bilgi verirseniz sevinirim.
Hukuk Fakültesi TS-2 puan türünden öğrenci almakta aşağıda size TS-2 puan türünün yüzde etkisini yazdım. Hangi derslere ağırlık vermeniz gerektiğini görebilirsiniz.
—YGS—
Türkçe yüzde 14,
Temel Matematik yüzde 14,
Sosyal yüzde 7,
Fen yüzde 5,
—LYS—
Matematik yüzde 22,
Geometri yüzde 8,
Türk Dili ve Edebiyatı yüzde 22
ve Coğrafya-1 yüzde 8;