Bu ders notumuzda Coğrafya dersinin Türkiye’nin Ekonomik Coğrafyası başlığı altında; Türkiye’de Tarım, Tarımda Verimi Etkileyen Faktörler, Tarımı Destekleyen Kuruluşlar, Tarım İşletme Metodları, Tarım Ürünleri ve Yetişme Koşulları vb. içerikler hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
TÜRKİYE’DE TARIM DERS NOTU
Türkiye’de Tarım Ders notumuzu sınavlara hazırlanan arkadaşlarda kullanabilir. Ders Notumuzun içeriği aşağıdaki gibidir;
TÜRKİYE’DE TARIM
-
Tarımda Verimi Etkileyen Faktörler
- Toprak ve Bakımı
- Sulama
- Gübreleme
- Tohum Islahı
- Zirai Mücadele
- Toprak Analizi
- Makineleşme
- Çiftçinin Eğitimi
-
Tarımı Destekleyen Kuruluşlar
-
Tarım İşletme Metodları
- İntansif (Yoğun) Tarım
- Ekstansif (Yaygın) Tarım:
- Nadaslı (Kuru) tarım
-
Tarım Ürünleri ve Yetişme Koşulları
- TAHILLAR
- Buğday
- Arpa
- Çavdar
- Yulaf
- Mısır
- Çeltik (Pirinç)
- BAKLAGİLLER
- Mercimek
- Nohut
- Fasulye
- SANAYİ BİTKİLERİ
- Tütün
- Pamuk
- Şeker pancarı
- Çay
- Haşhaş
- Keten – Kenevir
- . YAĞ BİTKİLERİ
- Zeytin
- Ayçiçeği
- Soya Fasulyesi
- Susam
- Yerfıstığı
- YEM BİTKİLERİ
- SEBZECİLİK
- MEYVELER
- Fındık
- Turunçgiller
- İncir
- Üzüm
- Elma
- Muz
- Antep Fıstığı
- Kayısı
- TAHILLAR
Ders notunu aşağıdaki indirme butonundan indirebilirsiniz. İyi Çalışmalar.