Sponsorlu Bağlantılar

Sınavda Nasıl Başarılı Olunur?

Categories Rehberlik, Video Kategorisi
Sponsorlu Bağlantılar



Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları için TIKLAYINIZ.

Sınavda Nasıl Başarılı Olunur?

merhabalar.Öncelikle siteniz çok güzel ve başarılarınızın devamını dilerim.Ben  denizcilik meslek lisesi mezunum ve bu sene ben 2.ye sınava gireceğim.Hedefim denizcilik ulaştırma ve işletme mühendisliği(kaptanlık) bölümü.

Benim ders çalışma programım şöyle:Ben yazın ağustos ayında ygs konularını bitiridim ve bu zamn dilimine kadar ygs testleri çözdüm günlük 300-400 arası ve çözemedğim,yanlışlarımı elimden geldiği kadar dershane hocalarına soruyorum.bu zaman diliminden sonra lys konularına başlıyacağım.LYS konularına başlıyacağım için pazartesi-salı-çarşamba günleri sadece YGS ve perşembe-cuma lys konuları(sitenizden konu anlatımı-videolu soru çözmü-sonra kendim test böyle yapacağım.)Cumartesi-pazar günleri ise sabahtan Ygs denemsi çözüyorum,sonra ki saatler ise LYS konularına çalşımayı düşünüyorum.Haftada 1 yada 2 defa genel tekrar yapıyorum hocam.Kendim başarılı bir öğrenciyim,azimliyim,hocalarım öle sölüyor kendim okul 1. olarak mezun oldum.Ama gelgelim benim bazı sorunlarım var hocam sizden yardım bekliyorum ve şimdiden teşekkürler.Sorularım şunlar:

1.En önemli sıkıntım:Kendim evde ygs denemesi çözerken 80-95 net yapıyorum ama dershane denemesine girdiğimde bu başarıyı yakalayamıyorum bir türlü sınavdan 51 net çıkartıyorum.Bunun sebebini bulamıyorum kendim düzenli çalşıyorum ve ne yapmam gerekiyor ?

2.LYS konularına geç mi kaldım ?

3.LYS konularında bazılarında hiç temelim yok nasıl çalşımalıyım ?

4.Şimdiki ders programım nasıl ? Lys biraz daha ağırlık vereyim mi ?

5.Derslere göre taktikler nasıl yapmam lazım ?(geometri ve fizikte zorlanıyorum.)

6.LYS’ye başlıycağım için derslerden hangi konu ile başlıyayım?

Sorularım bunlar hocam inşallah kısa zamanda cevap verirsiniz çook teşekkür ederim ve iyi ki derscalisiyorum.com.tr sitesi var… İYİ GÜNLER 🙂

Derscalisiyorum.com.tr Yöneticisi Yorumunuza Cevap:

Merhabalar. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Öncelikle söylemeyelim ki çalışma şekliniz güzel kendiniz içinde verimli olduğunu düşünüyorsanız herhangi bir sıkıntı yok sorularınıza gelirsek;

(Dershaneye gittiğinizi belirtmişsiniz)
1- Eğer evde denemeyi sanki sınavdaymış gibi (cevaplara bakmadan, süreli) çözüyorsanız bu sorun denemenin zorluğundan kaynaklanıyor olabilir veya dershanede başka kişilerle beraber sınava girdiğiniz için psikolojik olarak gerilebilir veya heyacanlanabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda bolca deneme çözeceğiniz bu sorun büyük ihtimalle azalacaktır.

2- Hayır herhangi bir geç kalma gibi bir durumunuz yok ancak LYS konuları YGS konularından zor ve doğrudan bilgi gerektirir ayrıca size puan olarak etkisi de daha fazladır bu yüzden bu dönem boyunca LYS konularına ağırlık verebilirsiniz.

3- Eğer konu dershanede anlatılmadıysa veya daha önce görmediğiniz bir konu ise anlatılana kadar bekleyin görmüş olduğunuz konulara çalışın eğer daha önceden anlatıldı ve siz konuyu bilmiyorsanız o zaman konuyu oturarak çeşitli yazılı veya görsel kaynaklar ile kendiniz çalışın eğer konuyu kavramakta zorlanıyorsanız hocalarınızdan destek almaktan çekinmeyin. Konuya da çalıştıktan sonra o konu ile ilgili soru çözmeyi unutmayın.

4- Şuan için LYS konularına bir ağırlık verebilirsiniz YGS’ye az bir süre kalada YGS konularına ağırlık vermenizi öneririm.

5- Geometri dersine gelirsek geometri dersinde tüm konuları, formülleri bilseniz bile soruları doğru çözemeye bilirsiniz ki bunun nedeni sorudaki görmeniz gereken yeri görememeniz bunu yenmenin tek yolu maalesef bol bol soru çözmek. Geometri öğretmeninizi soru çözerken izlemişsinizdir o kadar çok soru çözdüğü için görmesi gerek ince ayrıntıyı hemen görüp soruyu çözüyor sizde soru ne kadar kolaymış diyorsunuz mesele işte o ayrıntıyı görebilmek. Bunun içinde bolca soru çözmek gerekli. Aynı şey fizik içinde geçerli bol soru çözmek gerekli tabiki yapamadığınız soruları öğrenerek. Bu sayede pratiklik kazanacaksınız.

6- LYS’nin temel konularından başlayarak çalışabilirsiniz.

Ayrıca dershanede bir konu anlatıldığında siz eve gittiğinizde o konun çalışması ve soru çözümünü yapıp ertesi gün veya en kısa sürede anlamadığınız veya yapamadığınız yerleri hocanıza sorun. Eğer dershanede A konusu anlatılırken siz 1 ay önce anlatılan B konusuna çalışıp A konusuna çalışmazsanız konularda sürekli arkadan gelme ve unutma meydana gelecektir. Bunun için dershanede anlatılan konuyu daha sonrada çalışmak istediğiniz veya eskiden anlatılmış konuları çalışmanızı öneririm.

Kafanıza takılan bir soru olursa her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

5 Yorum

  1. Merhabalar.ben 12.sinif ogrencisiyim ve dersanemde denemelerden cok dusuk netler cikariyorum ve bu benim motivasyonumu ve kendime olan guveni sarsiyor kendimi gerizekali gibi gormekteyim sinava az kaldigi icin azimke calismaya gayret ediyorum ama bu heyecanimi nasil yenecegimi bilemiyorum yardimci olurmusunu

    Merve Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar öncelikle her denemeden sonra yapamadığınız sorularınızı gidip hocanıza soracaksınız ve nerede neden yanlış yaptığınızı öğreneceksiniz.Eğer yaptığınız hataları öğrenmeden bir sonraki denemeye geçtiğinizde yine aynı hataları yapacaksınız. Bunun dışında bir konuya çalıştıktan sonra o konu ile ilgili sorun çözün düzenli soru çözmek konuyu kavramanızı sağlar, konuyu unutmamak içinde tekrarlar yapabilirsiniz bu tekrarlar konu tekrarı olmanın dışında, testte çözebilirsiniz. Eğer eksiklerinizi öğrenerek ilerlerseniz belirttiğiniz yeri rahatlıkla kazanabilirsiniz deneme ve soru çözdükçe heyecanınız alacaktır. Kafanıza takılan bir soru olursa her zaman iletişime geçebilirsiniz.

  2. Merhabalar hocam.Hukuk Fakültesi için Lys sınavında hangi derslerden çalışmam gerek ? Hangi Lys sınavına girmem gerek.Teşekkür ederim….

    Eylül Yorumunuza Cevap:
    Hukuk Fakültesi TM-2 puan türünden öğrenci almakta bu yüzden YGS+ LYS-1 “Matematik-Geometri Sınavı”+ LYS-3 “Edebiyat-Coğrafya” Sınavlarına girmeniz gerekiyor. Aşağıda size TM-2 puan türüne göre YGS ve LYS derslerinin yüzde etkisini yazdım. Hangi derslere ağrılık vermeniz gerektiğini görebilirsiniz.

    —–YGS—-
    Türkçe yüzde 14,
    Temel Matematik yüzde 14,
    Sosyal yüzde 7,
    Fen yüzde 5,
    —–LYS—-
    Matematik yüzde 22,
    Geometri yüzde 8,
    Türk Dili ve Edebiyatı yüzde 22
    ve Coğrafya-1 yüzde 8;

  3. merhabalar ben son sınıfa gidiyorum. tm ciyim ve malum sınava hazırlanıyorum türkçe çözerken çok yanlışım çıkıyor halbuki geçen yıllarda 2-3 yanlış yaparken bu sene 12 den aşağı inmiyor zaten çoğu paragraf ve ben paragraf soruları çözerken sıkılıyorum. hep iki şık arasında kalıyorum ve genelde şaretlediğim şık yanlış oluyo.son yıllarda baya bi kitapta okumuştum ama nedense soruları ne çabuk çözebiliyorum ne de doğru sınavada çok az kaldı lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkürler.

    Ekin Yorumunuza Cevap:
    Öncelikle moralinizi bozmadan soru çözmeye devam edin.Yaptığınız hataları veya boş bıraktığınız soruların çözümlerini öğrenin ve neyi gözden kaçırdığınızı iyice kavrayın. Soruları okurken de öncelikle soruda bizden ne istediğini iyice kavrayın ve ona göre soruyu okuyun. Bol bol kitap okuyun okuma alışkanlığınızı geliştirin. Her gün düzenli paragraf çözün 1 ay sonra hatalarınızın büyük bir çoğunluğunun gittiğini ve hızınızın artığını göreceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir