Okul Puanım Kesilir Mi? Okul Puanı Ne Zaman Kesilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları için TIKLAYINIZ.

Okul Puanım Kesilir Mi? Okul Puanı Ne Zaman Kesilir?

Merhaba sayın admin size bir sorum olucak ben bu sene tercih yapıp bir üniversiteye yerleştim kaydımı yaptırdım okuyacağım yani ama bu seneye YGS-LYS girersem okuldan gelen puanımda kırılma olacağını söyleyenler var bu doğrumu ? bana okuldan 40 puan gelmişti bu sene tercih yaptığım için yarısı kesildi 20’ye düştü bu sene bir daha girersem bu puan tamamen kesilicek mi ? açıklarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Derscalisiyorum.com.tr Yöneticisi Cevap:
Merhabalar. Eğer bu sene tercih yapıp, bir üniversiteye yerleşirseniz, bir sonraki sene okul puanınız yarı yarıya kesilecektir.  Tamamen kesilmesi gibi bir durum yok.  Bir bölüme yerleştiğiniz yıldan sonraki yılda okul puanınız yarı yarıya kesilir. Tek koşul bir bölüme yerleşmek. Sınava girebilir, tercih yapabilirsiniz. Eğer yerleşemeseniz bir sonraki sene puanınızda bir kesilme olmaz. Kafanıza takılan bir soru olursa her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorumlar

"Okul Puanım Kesilir Mi? Okul Puanı Ne Zaman Kesilir?" için 167 Yorum

  1. Eylem tarafından 15 Ocak 2019 23:34 tarihinde 

    Merhaba. Bu sene Yks ye girdim ve tyt den 234 puan aldım. Tercih yaptım fakat yerleşemedim. 2019 da tekrar tercih yapma hakkım var mı tyt üzerinden?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Tercih yapabilirsiniz.

  2. Faruk tarafından 16 Ocak 2019 03:57 tarihinde 

    Merhabalar 2017 de mezun oldum ve yerlestim 1 sene okudum daha sonra biraktim 2018 de sinava girdim ancak tercih yapmadim 2019 sinava girecegim zaman okul puanim tamamen kesilir mi yoksa azalma mi olur simdiden tesekkurler

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018’de bir bölüm kazanmadığınız için okul puanınızda herhangi bir kesinti olmayacaktır.

  3. Hayrunisa tarafından 16 Ocak 2019 10:16 tarihinde 

    Merhaba ben 2018 yksde aof bölümüne yerleştim ama kayıt olmadım bu sene puanım düşer mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Kontenjanlı bölüm tercih ettiğiniz zaman takip eden yıl okul puanı düşer.

  4. Şerife tarafından 17 Ocak 2019 12:03 tarihinde 

    Ben 2014 mezunuyum o yil yerleştim gitmedim 2015 de tekrar sınava girdim okul puanım yarıya düştü 2015 den sonra hiç sınava girmedim bu yıl sınava girsem okul puanım yine düşer mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınızda bir düşme olmayacaktır.

  5. Mahmut tarafından 19 Ocak 2019 14:16 tarihinde 

    Merhabalar ben 2018 yılinda sinava girdim okul tercihi yapmadım bu yılda sınava girmeyio 2020 yılında girsem mesela. Okul diploma puanim tekrar geçerli olur mu??

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınızda bir kesinti olmaz.

  6. blacks tarafından 23 Ocak 2019 10:08 tarihinde 

    merhaba ben 2018 de tıpa yerleştim ama bu sene tekrar girmek istiyorum okul puanımın bana nasıl bir etkisi olur`,yani aşırı bir oynama olur mu sıralamada yoksa yeniden hazırlanmak mantıklı mı?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınızda kırılma olacak. Sıralamanızda düşüş olacaktır. Yeniden hazırlanıp hazırlanmamaya hedeflerinize göre siz karar vermelisiniz.

  7. Muhammed Yusuf tarafından 23 Ocak 2019 10:51 tarihinde 

    Hocam selamlar…

    2014 yılında Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na yerleştim.2019 şubatta Mezun olacağım. Tekrar TYT sınava girdiğim zaman bir sıkıntı çıkar mı yerleştirmede

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Herhangi bir sorun yaşamazdınız.

  8. Bahriye tarafından 24 Ocak 2019 16:48 tarihinde 

    Merhaba 2018 YKS ile açıköğretime kayıt yaptım. Şu an okuyorum. 2019 YKS’de okuldan gelen puanım yarılanacak mı?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018’de bir bölüm kazandığınız için 2019’da okul puanınız yarı yarıya kesilecektir.