Okul Puanım Kesilir Mi? Okul Puanı Ne Zaman Kesilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları için TIKLAYINIZ.

Okul Puanım Kesilir Mi? Okul Puanı Ne Zaman Kesilir?

Merhaba sayın admin size bir sorum olucak ben bu sene tercih yapıp bir üniversiteye yerleştim kaydımı yaptırdım okuyacağım yani ama bu seneye YGS-LYS girersem okuldan gelen puanımda kırılma olacağını söyleyenler var bu doğrumu ? bana okuldan 40 puan gelmişti bu sene tercih yaptığım için yarısı kesildi 20’ye düştü bu sene bir daha girersem bu puan tamamen kesilicek mi ? açıklarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Derscalisiyorum.com.tr Yöneticisi Cevap:
Merhabalar. Eğer bu sene tercih yapıp, bir üniversiteye yerleşirseniz, bir sonraki sene okul puanınız yarı yarıya kesilecektir.  Tamamen kesilmesi gibi bir durum yok.  Bir bölüme yerleştiğiniz yıldan sonraki yılda okul puanınız yarı yarıya kesilir. Tek koşul bir bölüme yerleşmek. Sınava girebilir, tercih yapabilirsiniz. Eğer yerleşemeseniz bir sonraki sene puanınızda bir kesilme olmaz. Kafanıza takılan bir soru olursa her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorumlar

"Okul Puanım Kesilir Mi? Okul Puanı Ne Zaman Kesilir?" için 170 Yorum

  1. Dilara tarafından 01 Kasım 2018 11:52 tarihinde 

    Merhabalar, ben bu sene yks den okul puanımla birlikte 245 alıp tercih yapmadım. 2019 yks sınavına çalışıyorum okul puanım kesilirmi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınız kesilmeyecektir.

  2. Şeyda tarafından 01 Kasım 2018 20:28 tarihinde 

    Ben şu anda üniversitede okuyorum ve 3.sınıfım.Bu sene tekrar sınava girip farklı bir bölüm okumak istiyorum.Okul puanım bu sene aldığım puana tekrar eklenecek mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018 yılında bir bölüme yerleşmediyseniz puanınız kesintisiz gelecektir.

  3. Bussra tarafından 05 Kasım 2018 22:57 tarihinde 

    2018 de açıköğretim önlisans bölümüne yerlestim ama kayıt yaptırmadim okul puanım kırılır mı

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Bir bölüme yerleştiğiniz için kırılacaktır.

  4. Hatice tarafından 06 Kasım 2018 18:49 tarihinde 

    Merhaba ben 2016 da önlisans bölümünü kazandım gittim okudum 2018 de mezun oldum şuan hazırlanıyorum yeniden üniversite sınavına gireceğim acaba okul puanım kesilir mi ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız kesilmeyecektir.

  5. Dudu güngören tarafından 08 Kasım 2018 00:43 tarihinde 

    Ben 4 yıllık üniversiteye ye yerleştim fakat tekrar hazırlanıp 4 yıllık daha iyi bir bölüme gitmek istiyorum bu yıl girersem 20 puan kesilicek yani yarısı ama seneye yani üniversitenin 2. Yılı bir kesilme olmuyor diye biliyorum bu doğru mu peki bunun için üniversite nin 2. Yılında kayıdımı dondurmam mı gerekiyor?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puan kesintisi bir bölüme yerleştiğiniz yılı takip eden yılda gerçekleşir. Örneğin 2018 yılında bir bölüme yerleşirseniz 2019 yılında puanınız kesilir. 2019 da bir bölüme yerleşmediğiniz durumunda 2020 tam puanınızda kesilme olmayacaktır.

  6. Bade tarafından 09 Kasım 2018 22:30 tarihinde 

    Merhabalar. Ben 2016 yılında üniversiteye yerleştim. 3.senemdeyim. Bu sene tekrar sınava gireceğim. Okul puanımın tamamı mı geliyor yoksa kesilecek mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız tam gelecektir.

  7. Hakan tarafından 10 Kasım 2018 04:56 tarihinde 

    Ben 2017 de mugla sıtkı kocmanı kazandım kayıt yaptırdım okumadım 2018 de bidaha girdim bi tercih yapmadım 2019 da puan kesintim olur mu ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda kesinti olmayacaktır.

  8. serkan tarafından 12 Kasım 2018 21:03 tarihinde 

    ben 09.06.2017 tarihinde liseden mezun oldum. tercih yapmadım.2019 sınavına hazırlanıyorum. okul puanım kesilirmi.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınız kesilmeyecektir.

  9. Muhammed tarafından 24 Kasım 2018 20:18 tarihinde 

    Ben geçen sene bir önlisans programına yerleştirildim bu sene besyo sınavına girdiğimde obp puanım kesilir mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Bir bölüme yerleştiğiniz için puanınız kesilecektir.

  10. Gökçe tarafından 26 Kasım 2018 22:18 tarihinde 

    Merhaba ben en son 2014 te sınava girdim yerleştim ve üniversiteyi bitirdim bu sene istediğim bir bölüm için tekrar sınava girecem diploma puanım yenilenir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Evet puanınız gelecektir.

  11. Barann tarafından 27 Kasım 2018 14:26 tarihinde 

    Merhaba benim 2018 yılında okul puanım kırıldı. Bu yıl yine girsem tekrar kırılırmı yani bu. Bu okul puanı kırılma olayı bir kereyemi mahsus…

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Bir bölüme yerleştiğiniz zaman takip eden yıl puanınızın yarısı kesilir. Eğer 2018’de bir bölüm kazanmadıysanız 2019’da puanınız kesilmeyecektir.

  12. mahmut tarafından 29 Kasım 2018 09:59 tarihinde 

    merhabalar. Ben bu yıl sadece tyt ye girdim ve tercih yapmadım okul puanım kesilirmi.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Herhangi bir kesinti olmayacaktır.

  13. mahmut tarafından 29 Kasım 2018 10:14 tarihinde 

    Merhabalar Efendim. Ben bu yıl tyt den 370 aldım tercih yapmadım bu puanı seneye kullanabiliyormuyum. Okul puanım 40 puanımda düşüş olurmu. Lütfen bana yardımcı olun.

    Derscalisiyorum Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızı kullanabilirsiniz. Okul puanınızda düşme olmayacaktır.

  14. Nazlı tarafından 30 Kasım 2018 00:41 tarihinde 

    hocam 2018 de bir bölüme yerleştim.hala üniversiteye okumaya devam ederken 2020 de gireceğim sınavda bir puan kesintisi olacak mıdır?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar.2019 yılında bir bölüme yerleşmezseniz 2020’de puanınız kesilmeyecektir.

  15. ali tarafından 30 Kasım 2018 13:53 tarihinde 

    dgs ile yerleştim tyt den başka bir bölüm okumak istiyorum puanım kesilirmi

    Derscalisiyorum Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınız kesilmeyecektir.

  16. Melike tarafından 01 Aralık 2018 23:30 tarihinde 

    Sınava girdigim ilk yıl yerleştim ancak okumadım. Ikinci yıl puanım kesildi ama bir okula gittim. Şimdi üniversite sınavına tekrar girsem okul puanı eklenir mi? Eklenirse tamamı mı eklenir?

    Derscalisiyorum Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Bu yıl yani 2018’de bir bölüm kazanmadıysanız 2019’da puanınızın tamamı eklenecektir. Eğer bu yıl bir bölüm kazandıysanız okul puanınız yarı yarıya düşecektir.

  17. gülseren tarafından 04 Aralık 2018 20:23 tarihinde 

    İyi günler, 2017de lys ile bir bölüme yerleşmiştim, hâlen okuluma devam ediyorum, bu yıl yani 2019yks ye girsem okul puanım kesilmez değil mi? ve bu konu hakkında ösymnin yayınladığı kuralların anlatıldığı bir belge varsa linkini atabilir misiniz? teşekkür ederim.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018 senesinde bir bölüm kazanmadığınız için 2019’da puanınız kesilmeyecektir.

  18. Eda tarafından 04 Aralık 2018 21:28 tarihinde 

    Merhaba giricegimiz sinavdaki tyt puanimi bir dahaki sene kullanirsam puan düşmesi olur mu

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Herhangi bir düşme olmaz.

  19. Rüya tarafından 05 Aralık 2018 00:03 tarihinde 

    Merhabalar ben 2017 yılında bir yere yerleştim, şuan dondurdum tekrardan sınava hazırlanıyorum. Sınava bu yıl 2019 haziraninda girmiş olacağım. Okul puanım kesilir ya da yarıya düşer mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Herhangi bir kesinti olmayacaktır.

  20. Helin tarafından 08 Aralık 2018 03:13 tarihinde 

    Merhaba.Ben 2016 yılında bir önlisans bölümüne yerleştim ve bu sene mezun oldum.2019 yksye gireceğim.Okul puanım 2016 yılında 40 olarak eklendi.Bu sene yarıya düşer mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda bir kesilme olmayacaktır.

  21. Funda tarafından 09 Aralık 2018 23:05 tarihinde 

    Merhabalar ben bu sene okula yerleştim. Okurken tekrar hazırlanmak istiyorum ama gecen seneki puanım yetiyormuş istediğim bölüme tekrar hazırlanmadan o puanımı tekrar kullanabilir miyim?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. İstediğiniz bölüm nedir? Ayrıca okul puanınızın kesileceğini unutmayın.

  22. duygu tarafından 11 Aralık 2018 19:56 tarihinde 

    merhaba ben bu sene tercih yaptım yerleşemedim seneye sadece ayt sınavına tekrar giricem tyt ham puanım 237 yerleştirme puanım 288 ek yerleştirme puanım ise 314 hangisi ele alınarak ayt ye puan katkısında bulunucaktır ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Ham puanınız gibi düşünün. Tabii ki seneyede yerleştirme ve ek puanlarınız verilecektir. Bu sene nasıl etkiliyorsa seneye de öyle etkileyecektir.

  23. sinem tarafından 15 Aralık 2018 00:29 tarihinde 

    Merhaba ben bu sene tercih yaptim fakat liseden tek dersim kaldiği icin diplamami alamadim unuversiteye gidemedim simdi tekrardan hazirlaniyorum 19 aralikta tek ders sinav hakki gelmis ben bu sinavdan gecersem seneye tercih yaptigimda okul puanim kesilir mi ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Tercih yaptığınız bir bölüme yerleştiniz mi?

  24. Necdet Kemal tarafından 15 Aralık 2018 14:10 tarihinde 

    Merhabalar bu sene mezunum tercih yapmadim ortaogretim kpss de tercih yaptigimda obp de yariya dusme falan olurmu cevaplarsaniz sevinirim.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. İkisi birbirinden ayrı olaylar. Puanınız düşmeyecektir.

  25. sinem tarafından 16 Aralık 2018 14:40 tarihinde 

    evet yerlestim ama kayitta diploma istedikleri icin kayit yaptiramadim gidemedim seneye tercih yaptigimda puanim kesilicekmi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Yerleştiyseniz puanınız kesilecektir.

  26. Berkant tarafından 19 Aralık 2018 17:30 tarihinde 

    Merhabalar ben 12 sinıf ogrencisiyim bu sene sınava giricem ama mezuna kalcam tercih yaparsam okul puanımda bir kesilme olur mu

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Bir bölümü kazanırsanız puanınız kesilir.

  27. Aslı tarafından 20 Aralık 2018 16:07 tarihinde 

    Merhaba ben şuan 1. Sınıfım ama bir sene de hazırlık okudum. 2. Sınıfta sınava girersem okul puanım kesilir mi ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Üniversiteyi kazandıktan bir sene sonra sınava girerseniz okul puanınız kesilir.

  28. Deniz tarafından 23 Aralık 2018 23:00 tarihinde 

    Merhabalar
    Ben bu 2018de sayisaldan girip bir bolume yerlestim ama yeniden sozelden denemek istiyorum hala okul puanimin yarisi gelir mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018 senesinde bir bölüme yerleştiğiniz için 2019 senesinde okul puanınız kesilecektir.

  29. Ecem Türkoğlu tarafından 24 Aralık 2018 01:11 tarihinde 

    Merhabalar. 2016-2017 öğretim yılında dört yıllık bir bölüme yerleştim ve şu an 3.sınıf öğrencisiyim. Ancak bu sene tekrar üniversite sınavına girmek istiyorum. OBP puanımın bana katkısı olacak mı? Soruma vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Evet katkısı olacaktır. Okul puanınız gelecektir.

  30. Samed tarafından 24 Aralık 2018 15:44 tarihinde 

    2018 yılında yerleştim ama bu sene haziranda sınava tekrar girmeyi düşünüyorum okul puanımın yarısı kesilecek ama ben sadece ayt’ye çalışsam tyt’ye girmesem olur mu? Böyle bişey mümkün mü? Ve tercih dönemi hem tercih yapıp hem merkezi puanla yatay geçişe başvurabilir miyim tarihleri aynı zaman da oluyor hemen hemen. Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. TYT puanınız nedir? 200 puan ve üzeri olan kişiler TYT puanlarını bir sonraki sene kullanabiliyorlar. TYT’ye girmenizi öneririm. Çünkü iki yıl üst üste TYT’ye giren aday hangisinden daha yüksek TYT puanı almış ise tercih sürecinde o sonucu kullanabilecek. Diğer sorunuzu tam olarak anlayamadım.

  31. Günay tarafından 25 Aralık 2018 00:18 tarihinde 

    Merhaba ben universite sinavina 2016 yilinda girmistim tercih yapmadim bu sene sinava girmeyi dusunuyorum okul puanimi kullabilir miyim.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız gelecektir.

  32. Uğur tarafından 25 Aralık 2018 17:09 tarihinde 

    Merhaba ben 2016 da yerleştim bu sene yks ye gireceğim ama askerlik nedeni ile ikinci dönem ders kaydı yapmam lazım. Okul puanım bu durumda yarıya düşer mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2016’da yerleştiğiniz için okul puanınızda kesilme olmayacaktır. Kesilme olması için 2018 yılında üniversiteyi kazanmış olmanız lazımdı.

  33. ömer tarafından 25 Aralık 2018 19:53 tarihinde 

    merhabalar 2017 de yerleştim 2018 de de tercih yaptım ama yerleşmedim okul puanım kırılır mı

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018’de yerleşmediğiniz için puanınız kırılmayacaktır.

  34. Ramazan tarafından 30 Aralık 2018 01:39 tarihinde 

    Merhabalar ben liseden 2016 yılında mezun oldum
    Üniversite sınavlarına girdim 2018yılına kadar bir yere yerleşemedim dolayısıyla tercih yapamadım okulun bana vermiş ek puan geçerli olurmu yoksa ek puan vermezlermi ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Ek puanınız geçerlidir.

  35. Emine tarafından 30 Aralık 2018 15:04 tarihinde 

    merhabalar 2016 da sınavsız geçişle yerleştim ama yarıda bıraktım 2017 de yine üniversite geldi ama gitmedim 2018 de obp yarıya düştü ve üniye gittim 2019 da obp yarıya düşecek mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018’de bir bölüm kazandıysanız okul puanınız düşecektir.

  36. Merve tarafından 30 Aralık 2018 19:15 tarihinde 

    Merhaba ben 2017 de tercih yaptım gitmedim bu sene de açıköğretim cikti sadece parayi yatirdim puanım kesilir mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Kontenjanlı bir bölüme yerleşmeniz durumunda puanınız kesiliyor.

  37. Funda nur tarafından 01 Ocak 2019 18:53 tarihinde 

    Merhaba bu sene tercih yaptım ön lisans programı kazandım gitmedim kayıt filan yapmadım puanım da kesinti olur mu

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Kazandıysanız puanınız kesilecektir. Kayıt yapıp yapmamanız önemli değil.

  38. Melek tarafından 03 Ocak 2019 23:44 tarihinde 

    İyi akşamlar ben bu yıl ziraat mühendisliği bitirdim yüksek lisans yapmaktayım, aynı zamanda lisansda merkezi yerleştirme puanına göre yatay geçiş yapmıştım şuan, tytden sağlık bölümü okumak istiyorum lise puanım 80 di düşer mi?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018 senesinde yerleşmediyseniz puanınızda bir düşme olamayacaktır.

  39. Beyza öztürk tarafından 04 Ocak 2019 19:28 tarihinde 

    Merhaba geçen sene bir bölüme yerleştim kayıt yaptırmadım.Bu sene tekrar girmek Tyt puanımı ilk sınavda kullanmak istiyorum bu sene sadece ayt sınavına girmem mümkün mü.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. TYT puanınız 200 ve üzeri ise puanınız bir sonraki yıl içinde geçerli olacaktır. Yani istediğinizi yapabilirsiniz. Ancak TYT sınavına çalışmasanız bile TYT’ye girmenizi öneririm. (2 yıl içerisindeki en yüksek olan puan alınacaktır. Düşük almış olmanız önemli değil. )

  40. Note tarafından 05 Ocak 2019 12:23 tarihinde 

    Merhaba 2017 de mezun oldum 2 yıldır giriyorum sınava tercih yaptım ama yerleşemedim puanımı kullanabilirim değil mi kırılma yaşamaz

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda kırılma yaşanmaz.

  41. Melis tarafından 05 Ocak 2019 19:55 tarihinde 

    Merhaba ben 2017 de bir bölüm kazandım ama gitmedim 2018 de sınava girdim ve puanım kesildi 2018 de tercih de yaptım ama yerleşemedim bu sene tekrar gireceğim puanım kesilir mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018’de yerleşmediğiniz için puanınız kesilmeyecektir.

  42. James tarafından 06 Ocak 2019 13:40 tarihinde 

    Ben şunu sormak istiyorum şimdi ben üniversite okuyorum bu sene yerleştim yani 2018 de şimdi ben bu sene tekrardan sınava girecem yani 2019 da diploma puanım 45 iken yarıya yarıya düşecek ve 22 puan alacam peki 2020 de sınava girersem diploma puanım 45 gelecek mi yani tam puan gelecek mi bu kesinti olacak mı olmayacak mı bunu ögrenebilirmiyim bide bunu bana yıl bazlı anlatabilirmisiniz?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Eğer 2019’da bir bölüme yerleşmezseniz 2020’de sınava girdiğinizde yine 45 puan alacaksınız.

  43. Ayşe Nur tarafından 08 Ocak 2019 18:14 tarihinde 

    İyi akşamlar. Ben 2015 mezunuyum sınava girdim ama o yıl tercih yapmadım. 2017 de ygs ye tekrar girdim tercih yaptım bir üniversite kazandım ama gidemedim. Diploma puanim 82 idi. Benim şimdi orta öğretim başarı puanim yks puanıma yansıyacak mı? Yani tercih yaptığım için veya araya sene girdiği için eklenecek puanim düşecek mi ya da nasıl eklenecek yani? Biraz karışık oldu ama ilgilenirseniz sevinirim teşekkürler.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Okul puanınız gelecektir. 2018 senesinde bir bölüm kazanmadığınız için herhangi bir kesintide olmayacaktır.

  44. aleyna tarafından 09 Ocak 2019 19:45 tarihinde 

    BEN 2018 DE SINAVA GIRDIM SU AN OKUYORUM BIR DAHA SINAVA GIRERSEM PUANIM KESILIYOR AMA 2. YIL GIRERSEM TAM PUAN OLUYOR YA 2. YIL GIRMESEM 3. YIL GIRSEM NOLACAK

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Yine puanınız tam olacaktır.

  45. Aysenur tarafından 12 Ocak 2019 11:46 tarihinde 

    2017 da mezun oldum 2018 de onlisans bolumune yerlestim ama kayit yaptirmadim 2019 da okul puanim kirilir mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2018 senesinde eğer bir bölüm kazandıysanız puanınız kırılacaktır. Kayıt yapmak/yapmamak farketmez.

  46. Hüseyin tarafından 12 Ocak 2019 12:14 tarihinde 

    Merhabalar 2 sorum olacak. Geçen sene aldığım puanla bu sene tercih yapabilir miyim? Puanım 200 puan üzeriydi fakat tek sıkıntı ben bu puanla aöf tercih verdim ve şu an açıktan okuyorum.
    Diğer soru ise bu sene o puanla tercih verirsem okul puanımda ne kadarlık bir kırılma olur?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 200 puan üzerinde bir sonraki sene tyt puanınızı kullanabilirsiniz. Bir bölüme yerleştiğiniz için okul puanınızda yarı yarıya kesinti olacaktır.

  47. Esra tarafından 13 Ocak 2019 18:11 tarihinde 

    Merhaba 2017 de sınava girdim tercih yaptım yerleştim fakat tekrar dondurdum 2018 de de sınava girdim fakat tercih yapmadım. Bu yıl puanım kesilir mi ??

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Puanınızda bir kesilme olmayacaktır.

  48. yagmur tarafından 14 Ocak 2019 11:11 tarihinde 

    merhaba ben bu sene aksam lisesinden mezun olacagim son iki sinavim kaldi. bu sene calisip para biriktirip bir sonraki sene sinava girsem okul puanim kesilir mi? ya da bu sene deneyim olsun diye girsem bir sonraki sene tekrar girsem kesilme yasanir mi

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Bir bölümü kazanmadığınız sürece puanınızda bir kesilme yaşanmaz. Yani sınava girebilirsiniz. Ancak tercih yapıp bir bölüm kazanırsanız bir sonraki sene puanınız kesilir.

  49. Burak tarafından 14 Ocak 2019 19:12 tarihinde 

    Hocam kg tyt den 2 yıllık ilahiyat bölümünü seçtim 40 civarı puan almıstım hocama sorduğumda seneye tekrar girdiğimde okul puanın kesilmez demişti kazanıp gitmezsen kesilir demişti bu dogrumudur

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Eğer bir bölüme yerleşirseniz takip eden yıl okul puanınız kesilir. Okula gitmek veya gitmemek, kayıt yapmak/yapmamak farketmez. Kazanmanız yeterli.

  50. Mert tarafından 15 Ocak 2019 16:41 tarihinde 

    Merhaba, ben 12.sınıfım şuan ve mezuna kalmak istiyorum fakat okul puanım sonraki yıl hiç kesilmemesi için önümüzdeki tyt ve ayt sınavına hiç girmeyeyim mi yoksa girip tercih mi yapmayayım sadece obp puanım kesilmesin istiyorum bana yol gösterebilirmisiniz ?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Girip tercih yapmayabilirsiniz. Sınava girmeniz en azından bir tecrübe olacaktır.