İlk ve Acil Yardım Bölümü İstiyorum Ne Yapmalıyım?

Sponsorlu Bağlantılar

Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları için TIKLAYINIZ.

İlk ve Acil Yardım Bölümü İstiyorum Ne Yapmalıyım?

Soru: merhabalar hocam ben att bolumu okumak ıstıyorum ve hangı fen matematık ve turkce yapmam gerekıyo ve ben meslek lısesı oldugum ıcın alt yapım yok ders calısamak ıstıyorum ama basarılı olamıyorum sızce ne yapmalıyım

Cevap: Merhabalar. İlk ve Acil Yardım Bölümü 2 yıllık bir önlisans bölümüdür. Meslek lisesi mezunu olduğunu söylemişsiniz. Hangi bölümden mezunsunuz?

Soru:ayakkabı meslek lısesı meunuyum 2 yıllıkta aynı bolumu unıversıteyı okudum

Cevap: İstediğiniz bölüm 2 yıllık bir bölüm ve YGS-2’den öğrenci almaktadır. Geçen seneye kadar bu bölüme sağlık meslek liselilerinin sınavsız geçiş hakları bulunmaktaydı ve diğer lise türleri sadece boş kontenjan kaldığında yerleşebiliyorlardı. Bu durumda diğer lise türlerindeki bir öğrencinin devlet üniverisitelerindeki bu bölüme kazanmaları çok düşük bir ihtimaldi. Ancak geçen sene diğer lise türlerinden öğrenciler için kontenjan açıldı. Bunun için YGS sınavına girmelisiniz ve YGS-2 puanınızın istediğiniz yer için yeterli olması gerekmektedir.

Aşağıda ise YGS-2 puan türü için YGS sınavındaki derslerin yüzde etkilerini verdim. Hangi dersin ne kadar etki ettiğini görebilirsiniz.

YGS-2’de;
Türkçe’nin ağırlıgı yüzde 20,
Temel Matematik’in ağırlıgı yüzde 30,
Sosyal’in ağırlıgı yüzde 10,
Fen’in ağırlıgı yüzde 40;

Sponsorlu Bağlantılar

Yorumlar

"İlk ve Acil Yardım Bölümü İstiyorum Ne Yapmalıyım?" için 15 Yorum

  1. Salih serikli tarafından 25 Ekim 2017 21:37 tarihinde 

    Ben şu an kararsızım lütfen bana yardımcı olabilir misiniz ben paramedik okumak istiyorum ama herkes hemsirlige git diyor çünkü paramedigin onü kapaliymis ilerde atamada sıkıntı yasicakmisim doğru mu bu??

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Sağlık sektörü her sene giderek büyük bir sektördür. Bu büyümeden belirttiğiniz iki meslekte olumlu olarak etkilenmektedir. Mesleğinizi atamalardan dolayı değil de hangi mesleği yapmak istediğinize göre seçerseniz daha doğru olacaktır.

  2. Mine tarafından 31 Ekim 2017 21:42 tarihinde 

    Ya ben paramedik okuyacağım şu yeni sınav sistemine göre sadece 1.oturumla yani tyt ile 2 yıllık üniversitelere gidebiliyomusuz paramadik te 2 yıllık olduğu için sadece 1.oturumla yerlesebilirmiyiz? Lütfen bi cevap verin

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2 yıllık bölüm için TYT’ye girmelisiniz.

  3. Tugay tarafından 11 Kasım 2017 12:38 tarihinde 

    Sadece ilk sınava mi gireceğiz ilk ve acil yardım için

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. İlk ve Acil Yardım Bölümü 2 yıllık bir bölümdür. 2 Yıllık Bölüm için ilk oturum olan TYT’ye girmeniz yeterlidir.

  4. Derin tarafından 18 Aralık 2017 00:33 tarihinde 

    Merhaba ben ilk ve acil yardim bolumu seçmek istiyorum ve TYT sınavında türkçe ve matematik ağırlıklı olacak yani fen ya da sosyal pek etkilemeyecek. Öyle değil mi? Bilgilendirirseniz sevinirim. Yani fen yapmak zorunlu mu?

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Evet TYT de Matematik ve Türkçe’nin etkisi daha fazladır. Ancak diğer dersler pek etkilemeyecek demek yanlış olacaktır.

    TYT Etkisi
    Türkçe %33,75
    Sosyal Bilgiler %16,25
    Matematik %33,75
    Fen Bilimleri %16,25

  5. Ahmet Gül tarafından 27 Ocak 2018 11:07 tarihinde 

    Merhaba ben paramedik istiyorum sağlık meslek lisesi son sınıf ogrencisiyim üniversiteye yerleşirken herhangi bir ek puan getirim var mı

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Kendi mesleğiniz ile ilgili 2 yıllık bölümleri tercih ederseniz, ek puan alacaksınız.

  6. mine bulut tarafından 02 Ağustos 2018 16:24 tarihinde 

    Ben anadolu lisesi son sınıf öğrencisiyim att istiyorum tytde sadece türkçe ve matematik yaparak att kazanabilir miyim

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Puan ve sıralama hesaplama programlarını kullanarak ne kadar netlere ihtiyacınız olduğunu görebilirsiniz.

  7. Özlem tarafından 03 Ağustos 2018 19:52 tarihinde 

    Merhablar ben att istiyorum atamaları nasıl sizce bi yıl daha hazırlanmak mi yoksa att okumak mı

    Derscalisiyorum Yöneticisi Cevap:
    Merhabalar. Bu kararı siz vereceksiniz. ATT olmak istiyor ve bu mesleği severek yapacağınızı düşünüyorsanız tekrar girmenize gerek yok. Eğer bu mesleği sevmeyerek yapacaksanız tekrar hazırlanmanızı öneririm.

  8. Yağmur tarafından 21 Ekim 2018 19:50 tarihinde 

    Birde esıt agırlıkçıyım 2 yıl fen dersi gormedim paramedık olmamı etkilermi acaba? lütfen yardım edin..

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Herhangi bir engel yok. Sınavda yeterli puan alarak istediğiniz bölümü okuyabilirsiniz.

  9. zara tarafından 26 Ekim 2018 14:28 tarihinde 

    merhaba ben coğrafya 2. sınıf öğrencisiyim kendi bölümümden Att bölümüne geçiş yapmak istiyorum ne yapmalıyım ortalamam veya merkezi geçiş sistemiyle geçmem mümkün mü

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Liseler arası transfer için rehberlik hocanızdan destek almanızı öneririm.

  10. eyüp tarafından 27 Ekim 2018 00:27 tarihinde 

    MERHABA BEN PARAMADİK OKUMAK İSTİYORUM AMA YENİ SINAV SİSTEMİ HAKKINDA PEK BİLGİM YOK YARDIMCI OLUN LÜTFEN.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2 yıllık bölümler için ilk oturum olan TYT’ye girmek yeterlidir. TYT’de size sorulan tüm sorulardan sorumlusunuz.

  11. eyüp tarafından 27 Ekim 2018 00:27 tarihinde 

    PARAMEDİK 🙂

  12. Sam tarafından 27 Ekim 2018 02:50 tarihinde 

    İyi günler ben paramedik istiyorum turkce mat birde sosyal yapsam tytden yerlesebilirmiyim fen ile alakam yok

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Kazanabilirsiniz.

  13. Yağmur tarafından 27 Ekim 2018 17:28 tarihinde 

    Merhaba ben Anadolu lisesi Tm bölümü son sınıf öğrencisiyim Att okumak istiyorum kafam karıştı tyt den alım yapıyosa 2.sınav olan Ayt ye girmeyecekmiyim. Ve eşit ağırlık oldugum için fen yapamiycam peki nasıl olucak yardımcı olurmusunuz.

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. 2 yıllık bölümler için ilk oturum olan TYT’ye girmek yeterlidir. TYT’de size sorulan tüm sorulardan sorumlusunuz.

  14. Ercan tarafından 01 Kasım 2018 20:40 tarihinde 

    Merhaba ben ilk ve acil yardım (AABT) okumak istiyorum bu sene sınava hazırlanacam ilk sınava girmek yeterli yani ön lisans lı bölüm ama dershaneler mf-tm olarak öğretiolar dersleri hangisine gitsem daha iyi olur

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. Dershanedeki rehberlik hizmetinden destek alırsanız sizin için en uygun sınıfı seçecektir.

  15. Meryem tarafından 04 Kasım 2018 00:41 tarihinde 

    Merhaba ben att okumak istiyorum ve bu yeni sistemden pek bir bilgim yok bide kaç net yaparsam gidebilirim

    Rehberlik Hizmeti Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar. İstediğiniz bölümün taban puanlarına baktıktan sonra puan hesaplama programlarını kullanarak ne kadar nete ihtiyacınız olduğunu tahmin edebilirsiniz.