Sponsorlu Bağlantılar

Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü (4 Yıllık) Taban Puanları

Categories Bölüm Puanları
Sponsorlu Bağlantılar



Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları için TIKLAYINIZ.

Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

Bu sayfamızda sizin için Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümün taban ve tavan puanlarını, Bölümün genel özelliklerini, Faaliyet alanlarını, Mesleğin gelecekteki durumunu, Bu mesleği seçecek kişilerin nasıl niteliklere sahip olması gerektiğini gibi özellikleri bir araya getirdik.

Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Genel Tanım:

Bu bölüm, otel, lokanta, yemek fabrikası, fastfood, pastane vb. yerlerde yiyecek ve içeceklerin satın alınması, hazırlanması ve sunulması aşamalarında görev alacak ya da görevli üniteleri bilgilendirerek ve yönlendirerek hizmetin zamanında ve kaliteli olarak yerine getirilmesini sağlayacak elemanlar yetiştirir.

Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Çalışma Alanları:

 Mezunlar, turizm bölgeleri ve büyük şehirlerde ağırlıklı olmak üzere otel, restoran, bar, yemek fabrikası, catering  (ikram hizmetleri), konaklama tesisleri vb. iş yerlerinde çalışabilirler. Çalışma sahasının genişliliği ve sürekliliği bakımından iş bulma sıkıntısı olmamakla birlikte yabancı dil bilenlerin iş bulma şansı daha yüksek olacaktır.  Ayrıca kendi iş  yerini  açma  olanağı  da  söz konusudur.

Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

Modern yaşam biçimimizde yiyecek – içecek sektörüne olan ihtiyacın devamlılığı göz önünde bulundurulacak olursa,  denilebilir ki bu alanda uzmanlaşmış ve yüksek öğrenim görmüş kişilere olan gereksinim de devam edecektir.

Mesleğin gerektirdiği özellikler:

  • Bir işi planlayıp uygulamaya koyabiliyor olması
  • Koku ve tat alma duyumları gelişmiş olması
  • Çabuk ve düzenli çalışabilmesi
  • Dikkatli, titiz ve sabırlı olması
  • Sorumluluk duygusu gelişmiş olması
  • İnsanlarla iyi iletişim kurabilmesi gerekir.

4 Yıllık Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Taban Puanları ve Kontenjanları 2018-2019

Üniversite Adı Fakülte Bölüm Adı Puan Türü Genel Kont. Taban Puanı Tavan Puanı
SİNOP ÜNİVERSİTESİ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği EA 35 224,37771 255,53950
TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği EA 60 223,33489 223,33489
AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği EA 60 210,56179 302,55191
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği EA 60 199,09664 264,15907
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği ( K K T C Uyruklu) EA 1
SİNOP ÜNİVERSİTESİ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği ( İ Ö) EA 30
Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir