Herhangi Bir YGS Puan Türünde Barajı Geçmek LYS İçin Yeterli Mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Herhangi Bir YGS Puan Türünde Barajı Geçmek LYS’ye Girmek İçin Yeterli Mi?

Merhaba efendim . ben sayısalcıyım 12. sınıf öğrencisiyim . ve ygs 1 -2 den barajı geçemedim . ama diğerlerinden geçtim. sonuçlarda lyslere girebilir yazıyor. hala okuyorum . yani benim aop puanım daha ygs’ye eklenmemiş . eğer o eklendikten sonra ygs yine hesaplanacak ya işte orada lys 1-2 ye girebilecek miyim . çünkü kendi alanımdan barajı geçmeliyim . kafanızı çok karıştırdım  lütfen beni bilgilendirin ne olursunuz  ve ben çok fazla soru yapmadım kendi alanımdan fiziğe hiç karışmamıştım.

 

Mert Gültekin Derscalisiyorum.com.tr Yöneticisi Sorunuzun Cevabı:

Merhabalar. Kafanıza karıştıracak bir konu söz konusu değil merak etmeyin. Herhangi bir YGS puan türünden barajı geçmeniz LYS’ye girmenize yeterli. Yani sizin durumunuza göre YGS 1-2 den barajı geçememeniz bir şeyi değiştirmeyecektir. (En az bir ygs puanınızın barajı geçmesi yeterli olacaktır. )

Sponsorlu Bağlantılar

Yorumlar

"Herhangi Bir YGS Puan Türünde Barajı Geçmek LYS İçin Yeterli Mi?" için 18 Yorum

  1. mert tarafından 19 Mart 2015 16:42 tarihinde 

    Ygs de mesela ygs 3ten baraji gectim ve bu bolum sadece sozel bu yuzden lys ye basvururken esit agirliktan felan da basvurabilirmiyim

  2. Admin tarafından 20 Mart 2015 17:21 tarihinde 

    Başvurabilirsiniz. Herhangi Bir YGS Puan Türünde Barajı Geçmek LYS için yeterlidir.

  3. Enes tarafından 20 Mart 2015 23:57 tarihinde 

    Merhaba efendim.
    Ben 12.sınıf öğrencisiyim sayısalcıyım ygs 1 ve 2de barajı geçemedim ama ygs 5 ve 6 da geçtim. Sınava girme durumuna girebilir yazıyor. Şimdi ben lys sınavına girsem ve sonra mimarlık ve mühendislik tercih verebilirmiyim.

  4. emre tarafından 21 Mart 2015 19:01 tarihinde 

    ygs 1 ve 2 den barajı geçemedim ama diğerlerinden geçtim. hocalarım lys lere girebileceğimi fakat mf4 puanlarımın hesaplanmayacağını söyledi bu bilgi ne kadar doğrudur ?

  5. fırat tarafından 21 Mart 2015 19:19 tarihinde 

    hocam ben ygs 1 den 160 ygs2 den 164 aldım ama dıgerlerınden gectım mtok tan muhendıslık ıstıyorum lys den de sayısal barajını geçersem ygs 1 ın %40 alınıyor mu yanı bı yere gıre bılırmıyım okul puan verır mı

  6. Admin tarafından 22 Mart 2015 11:13 tarihinde 

    Merhabalar. Herhangi bir puan türünden barajı geçmeniz LYS için yeterlidir kaygınız olmasın.

  7. fırat tarafından 22 Mart 2015 13:44 tarihinde 

    hocam ben ygs 1 den 160 ygs2 den 164 aldım ama dıgerlerınden gectım mtoktan muhendıslık ıstıyorum lysden sayısaldan barajı gecersem ygs 1 ın %40 ı alınıyormu okul puan verıyormu yanı bır yere gırebılırmıyım

  8. Enes tarafından 22 Mart 2015 14:23 tarihinde 

    Tekrar merhabalar efendim
    Peki tercih verebilirmiyim?? onunla ilgili kafam çok karışıkta bana yardımcı olursanız sevinirim
    Mimarlık tercihi verecem de kafam çok karışık

  9. mustafa tarafından 22 Mart 2015 15:17 tarihinde 

    ben ygs 3456 dan barajı gçtim ama ygs 1 2 den geçemedim ama ygs 1 ve 2 den tercih yapabilir miyim

  10. Admin tarafından 23 Mart 2015 14:30 tarihinde 

    LYS’ye girebilirsiniz. Puanınız hesaplanacaktır.

  11. Admin tarafından 23 Mart 2015 14:55 tarihinde 

    Herhangi bir puan türünden barajı geçtiyseniz LYS’ye girebilirsiniz. YGS’se puanınızın %40 alınacaktır. Okul puanınızda eklecektir.

  12. Zehra tarafından 24 Mart 2015 23:45 tarihinde 

    Ben Ygs 3,4,5,6 140 Barajı’nı geçmişim sadece
    Ygs 1,2 geçememiştim.Zaten iki yıllık Açıköğretim istiyorum tercih yapabiliyorum degil mi ?

  13. Admin tarafından 25 Mart 2015 11:02 tarihinde 

    Merhabalar. Mimarlık MF-4’den öğrenci alıyor. MF-4 puan türünden barajı geçerseniz tercih yapabilirsiniz.

  14. Admin tarafından 25 Mart 2015 14:52 tarihinde 

    Tercih yapabilirsiniz.

  15. Admin tarafından 26 Mart 2015 17:45 tarihinde 

    Sorunuzu tam olarak anlayamadım. Biraz daha detaylı yazar mısınız? Okul puanı alacaksınızdır.

  16. Admin tarafından 26 Mart 2015 18:53 tarihinde 

    2 Yıllık önlinsans bölümleri tercih edebilirsiniz.

  17. sıtkı tarafından 29 Mart 2015 20:17 tarihinde 

    düz lise 12 snıfım sadece tm3den barajı geçtim sayısalcıyım. diğer puanlarımda 179 küsür. dershane hocasyla konştuğumda lyslere girebilirsin fakar ygsden gelecek %30luk oranı alamıyorsun. ancak lysenn %70 kısmıyla snav puanın geçerli olur demişti. yani lysden en az 270 280 almalıyımki lys barajını geçebilirmişim doğrumudur. ygsdeki 180 lik puanlarma okul puanıda eklenip tercih yapabilecekmiyim kafam çok karıştı

  18. Admin tarafından 06 Nisan 2015 15:05 tarihinde 

    Hocanız gereksiz yere kafa karıştırmış. Herhangi Bir YGS Puan Türünde Barajı Geçersen LYS’ye girersin.270-280’ni neye göre verdiğini anlayamadım. Diğer sorunuza gelirsek; YGS’de okul puanlarınız eklenir ancak 180’ni geçemediğiniz puan türlerinde 4 yıllık tercih yapma hakkınız yoktur.