Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Taban Puanları

Sponsorlu Bağlantılar

Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

Bu sayfamızda sizin için Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümün taban ve tavan puanlarını, Bölümün genel özelliklerini, Faaliyet alanlarını, Mesleğin gelecekteki durumunu, Bu mesleği seçecek kişilerin nasıl niteliklere sahip olması gerektiğini gibi özellikleri bir araya getirdik.

Genel Tanım:

Bu bölüm, otel, lokanta, yemek fabrikası, fastfood, pastane vb. yerlerde yiyecek ve içeceklerin satın alınması, hazırlanması ve sunulması aşamalarında görev alacak ya da görevli üniteleri bilgilendirerek ve yönlendirerek hizmetin zamanında ve kaliteli olarak yerine getirilmesini sağlayacak elemanlar yetiştirir.

Çalışma Alanları:

 Mezunlar, turizm bölgeleri ve büyük şehirlerde ağırlıklı olmak üzere otel, restoran, bar, yemek fabrikası, catering  (ikram hizmetleri), konaklama tesisleri vb. iş yerlerinde çalışabilirler. Çalışma sahasının genişliliği ve sürekliliği bakımından iş bulma sıkıntısı olmamakla birlikte yabancı dil bilenlerin iş bulma şansı daha yüksek olacaktır.  Ayrıca kendi iş  yerini  açma  olanağı  da  söz konusudur.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

Modern yaşam biçimimizde yiyecek – içecek sektörüne olan ihtiyacın devamlılığı göz önünde bulundurulacak olursa,  denilebilir ki bu alanda uzmanlaşmış ve yüksek öğrenim görmüş kişilere olan gereksinim de devam edecektir.

Mesleğin gerektirdiği özellikler:

  • Bir işi planlayıp uygulamaya koyabiliyor olması
  • Koku ve tat alma duyumları gelişmiş olması
  • Çabuk ve düzenli çalışabilmesi
  • Dikkatli, titiz ve sabırlı olması
  • Sorumluluk duygusu gelişmiş olması
  • İnsanlarla iyi iletişim kurabilmesi gerekir.
    Program Adı Fakülte Adı Bölüm Adı Puan
    Türü
    Kont. Yerl. Taban Puan En Büyük
    Puan
    GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ (TOKAT) Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği YGS-6 52 52 255,85454 294,90429
    ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği TM-1 52 52 236,19719 290,71723
    MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği TM-1 41 41 230,45360 267,02893
    ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği (İÖ) TM-1 52 52 222,62648 250,96331
    MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği (İÖ) TM-1 41 36 204,15172 236,60761
Sponsorlu Bağlantılar

Yorumlar